Món: el color de la pell en els humans

Quina explicació té la diferència de color en els humans? Sabeu quina diferència hi ha entre una persona negra i una blanca? Idò 1 gr de pigment, anomenat melanina, i record que això és una mil·lèsima part d’un Kg.

Llegint damunt l’evolució de l’home, em demanaven d’on venien els negres i no trobava cap resposta que em deixàs satisfet. Un dia vaig canviar la pregunta: d’on vénen els blancs? I ho vaig veure clar: el blancs venim dels negres. El primer ascendent de l’home que va caminar a dues cames, segons les dades actuals, va aparèixer a l’Àfrica; els esquelets trobats ho confirmen i els estudis genètics, també.

Àfrica té molt del seu territori per damunt i per davall l’equador de la terra, fa molt de sol. Per viure allà, sense vestit ni pèl, havien de tenir la pell morena. Idò com varen tornar de pell clara? Per necesitat, per selecció natural. Si miram els euroasiàtics, com més al nord de l’equador, més clars són de pell, necesitam vitamina D, que ens aporta el sol amb un procés a la pell. Si hi ha deficiència de vitamina D, necesitam més sol, i tenir la pell clara era un avantatge, teníem més salut, vivíem més i teníem més descendència.

Això ha fet la selecció natural: afavorir el que s’adapta més al seu entorn i, en el cas del color de la pell, en el gènere humà és determinant per no tenir greus problemas per manca de vitamina D.

Més al nord viuen els esquimals, que són de pell obscura. Han trobat una solució a la manca de sol sense tenir la pell clara… però ara l’explicació us la deix a volsaltres, per si us voleu entretenir.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada