Opinions del Ple celebrat a l’ajuntament de Son Servera reclamant l’oposició la destitució del regidor d’Esports Ramon Reus

Tots els partits de l’oposició de l’Ajuntament de Son Servera reclamaren la destitució del regidor d’Esports Ramon Reus Brunet al ple celebrat el dijous dia 25 de febrer.
El dijous 25 de febrer, l’Ajuntament de Son Servera va celebrar un Ple extraordinari telemàtic sol·licitat per a tots els regidors de l’oposició de l’Ajuntament de Son Servera, per tractar la destitució del regidor del PSOE, Ramon Reus, arran de les reiterades accions, baix del punt de vista del sol·licitants incorrectes, i la incompetència demostrades com a regidor d’esports en el tema del control de la gestió del Poliesportiu de Son Servera que regenta l’empresa RadSport. Fou un Ple carregat en tot moment de molta tensió, i entenem que per la batlessa no era fàcil dur la batuta d’aquest plenari, i en alguns moments no heu va aconseguir. El ple amb un únic punt, va durar tres hores.
Els regidors de l’oposició pensen que el plenari va servir per confirmar que la gestió municipal del Regidor d’Esports no era correcta i que costant al ciutadà 36.000 € cada any entre nòmina i cost a la seguretat social, no estava a l’alçada. Segons els regidors, «són 6 anys de regidoria d’en Ramon que ha demostrat no tenir la suficient capacitat per dur aquestes àrees». «Per sort», -comentaren-, és un fet que li han llevat la part més important de la seva cartera d’Esports, i això digueren, «ja és un avanç», ja que la gestió del contracte del Poliesportiu la durà directament la batlessa.
Ramon Reus, durant el ple es va dedicar a criticar als regidors que s’havien atrevit a qüestionar el seu treball sobre la gestió del poliesportiu.
Serverí de naixement, Ramon Reus Brunet és de formació graduat superior en activitats físiques i esportives. Reuneix també altres títols d’especialitat en fitness, entrenament personal i funcional. Va iniciar la seva carrera política el 2015 com a regidor del PSOE a l’Ajuntament de Son Servera, i actualment ocupa les regidories d’Esports, Participació ciutadana, Patrimoni, Mercat i Comerç. És precisament per la seva gestió a la regidoria d’Esports que tots els components de l’oposició sol·licitaren un Ple extraordinari per reprovar el seu treball.

Opinions dels regidors que agafaren la paraula al plenari i de la batlessa.

Margalida Vives, Independents de Son Servera, regidora de Turisme, Hisenda i Fires i Festes:

«Els Independents per Son Servera vàrem decidir abstenir-nos. Entenem que no podem mostrar el nostre suport absolut al company Ramon Reus, tenint en compte que alguns dels fets que s’han debatut es varen poder demostrar que havien tingut lloc. Volem remarcar que pels Independents això no significa que existeixi una crisi de govern i volem fer sabre que el Pacte de Govern segueix a hores d’ara intacte i tots els que formam aquest equip feim feina a diari per treure endavant tots els objectius que mos vàrem marcar a inicis de legislatura. Aquest equip de govern no existeix perquè siguem un grup d’amics, o perquè un parell de persones mos haguem posat d’acord, sinó que representam a dos partits independents els quals signarem uns acords de govern i amb els quals estem compromesos els dos partits. Acords que també permeten a cada un dels partits poder expressar els seus posicionaments de manera independent, sobretot davant fets dels quals discrepam un de l’altre, posicionaments polítics diferents i que cada partit ha de tenir la llibertat de fer públics mentre aquests no afectin de manera directe a la gestió de govern. Entenem que si actuam des de la maduresa política, tenir o fer públiques algunes discrepàncies que puguin sorgir per accions dels nostres partits o de les persones que les integren, no tenen perquè afectar a la fulla de ruta que ens varem marcar a l’inici, sinó que simplement volen reflexar el posicionament polític dels nostres partits davant una o altra qüestió. Som partits independents un de l’altre i no tenim perquè estar sempre d’acord amb tot. Per tant, mos abstenim perquè entenem que no és responsabilitat nostra exigir la dimissió d’un regidor que forma part del partit dels nostres socis, respectarem qualsevol decisió que prenguin els nostres socis per a la futura gestió d’aquesta àrea esperant que es faci des de la màxima serietat i responsabilitat i continuarem fent feina cada dia per assolir tots els projectes que vàrem pactar a inicis de legislatura».

Natàlia Troya, batlessa de Son Servera, i portaveu del PSOE:
«Portem des del 2013 escoltant a l’empresa fer valoracions i tenir sospites sobre l’empresa guanyadora de la gestió del Poliesportiu. Al 2015 l’oposició van demanar un ple extraordinari i demanaren la meva dimissió. Lament que amb els temps que corren tornem a intentar treure rèdit polític d’una concessió que, agradi més o menys, va complir amb tot el procés de contractació.
En l’últim ple vaig animar a l’oposició i unir les forces, si realment tenen proves que la concessionària incompleix la concessió i les aporti per a poder obrir un expedient, el que no farem nosaltres és obrir un expedient sense contingut perquè posteriorment l’empresa emprengui accions legals i que els hàgim de indemnitzar”.

Toni Canoves, regidor d’ON SS- El PI, regidor oposició:
«Vaig argumentar que el Sr Ramon Reus en aquests 6 anys de Regidor d’Esports, la seva supervisió del contracte del Poliesportiu va ser molt deficient, ja a la legislatura anterior i per aquests gestió incorrecte ja se li va demanar sa dimissió a un plenari, i posteriorment va quedar en evidència amb la cafeteria del camp de futbol de Son Servera, quan afirmava que no sabia que estava funcionant de forma totalment il·legal, ja que estava sent explotada per un particular sense cap llicència. A aquesta legislatura RadSport, el concessionari del Poliesportiu, ha seguit tenint molts d’incompliments que quedaren demostrats davant la Batllessa Sra Natalia Troya i la directora de l’empresa a una visita amb els regidors d’ON SS la setmana passada. A més, tot això juntament amb les faltes greus tolerades pel Regidor al torneig de pàdel permetent que un bar sense llicència funcionés a unes dependències municipals i explotades per dues persones externes del concessionari, i fins i tot amb unes tarifes no autoritzades per plenari, la qual cosa està totalment prohibida en el contracte. La «gota que va vessar el tassó» va ser la seva estada a una pizzeria denunciada per la policia on no es mantenien les distàncies mínimes entre taules i amb un aforament d’unes 80 persones, fent festa i cantant sense mascareta…Després de que els 3 regidors dels Independents x SS votessin abstenció a la proposta de destitució, va permetre que la proposta tiràs endavant, i per això posteriorment vàrem retirar el segon punt del plenari que demanava la seva dimissió…el fet que la batllessa afirmés que li llevaria la competència de la gestió del poliesportiu ja vàrem considerar que era un reconeixement de que el que demanàvem era una proposta lògica».

Bernat Grimalt portaveu d’ON SS – El PI, regidor oposició:

«Hem arribat a aquest punt de demanar sa destitució del Regidor d’Esports Sr. Ramon Reus pel fet de que la Batllessa Sra Natalia Troya no va complir la seva paraula donada a principi de gener als 3 portaveus de l’oposició, de què en el plenari ordinari de finals de gener retiraria la cartera d’Esports al Sr Reus. Trobàrem una falta de respecte cap a nosaltres que ni tant sols ens avisés de que no seria així. Així i tot trobem que és un càstig i un reconeixement de part de sa Batllessa retirar-li la gestió del contracte del poliesportiu…L’abstenció dels independents és una clara constatació de que el Sr Ramon Reus no havia estat a l’alçada des de fa ja molt de temps i el tassó ja estava ple…».
Francesc Riera Caldentey, Unidas Podemos, regidor oposició:
«Vàrem arribar a aquest plenari extraordinari per sa falta de compromís de la batlessa, ja que no va complir la seva promesa de retirar la cartera d’Esports al regidor en el mes de gener. Ttrobam que el plenari va ser un poc tens en segons quins moments, però en tot moment vàrem esser molt correctes i clars.Sabem que la votació no es vinculant, però el plenari va xerrar, i tant l’oposició com els socis de govern varen dir i exposar els seus motius i del perquè de la seva intenció de vot, i per la nostra part, el missatge es ben clar….Ara, que cadascú en tregui les conclusions que trobi».

Jaume Servera Lliteres, regidor a l’oposició i portaveu del Partit Popular:
«Els regidors de l’oposició, conjuntament convocarem el plenari amb molt d’esment perquè no es pogués declarar nul. La batlessa just començar ens va dir que el plenari no és l’òrgan que pot destituir o no, tenia raó , sabem que una decisió del ple no pot destituir a una persona, és l’equip de govern que el pot destituir, o cesar. Però un regidor, si pot, per dir-ho de qualque manera, estirar les orelles a un regidor, perquè el poble sàpiguen la seva gestió. La causa del Partit Popular per demanar el plenari extraordinari, va ser perquè el poble sabes com gestiona la seva regidoria en Ramon. Ha estat avisat moltes vegades a reunions, que cerques a qualcú que el pogués ajudar, perquè les coses no s’estaven fent bé al poliesportiu. Inclús li digueren que és cerqués un tècnic perquè l’estaven enganant i no feia res. No ens va fer cas i el plenari del mes de novembre sortiren problemes de la il·legalitat del torneig de pàdel i tenir muntada una caseta il·legal, quan les mesures de seguretat per el Covid, eren molt restrictives, i el torneig se’ls va botar totes. El Cala Millor 7, va publicar un escrit contant el que havia passat, i el que va fer en Ramon, va ser publicar una glosa al Facebook amenaçant al CM7. Aquí va ser quan vàrem dir fins aquí hem arribat, on en Ramon, envers de reconèixer els seus errors, amenaça als mitjans de comunicació. Aquest punt va ser decisiu perquè el Partit Popular demanes el plenari. L’Altre és que havíem fet moltes reunions després del plenari del mes de novembre, i vist que en Ramon no servia per fer aquesta feina, inclús reconeguda per la batlessa, i ella mateixa el mes de novembre ens va dir que no importava féssim res, perquè el plenari del mes de gener, ella s’encarregaria de cessar-lo. Però na Natàlia el mes de gener no va dur absolutament res damunt els punts del dia,i va ser aquí quan decidirem demanar el ple extraordinari per analitzar la gestió d’en Ramon. Al ple del dijous dia 25 de febrer vàrem guanyar, i va quedar clar que en Ramon no havia fet les gestions que corresponien. Ara si volguessin podríem demanar que s’executes la reprovació, però no férem res.
Na Natàlia per jo és va equivocar al ple del dijous, en la manera que va voler ajudar a en Ramon. Va intentar desprestigiar durant tot el temps als regidors de l’oposició, i ja des del minut zero, va dir que tot el que deim allà no servia per res, que no era determinant. Noltros vàrem dir que hi veníem a bé, però volíem que el plenari es realitzàs i exposar la nostra opinió. Era un ple telemàtic, hi va haver un moment que la batlessa va atacar al regidor Antoni Cànoves i en Bernat perquè estaven dins la mateixa sala i no duien mascareta, i va dir que incomplien les normes, quan no es veritat, per la distància que guardaven entre ells; Antoni havia revisat abans la normativa. Pareix mentida que digués això quan na Reme i Ramon estaven dins la mateixa sala, en Ramon tampoc duia la mascareta, quan va ser les seve intervenció, se la sa va posar al final. Resumint va ser tot un despropòsit per desvirtuar el que tractàvem el ple, que era la gestió d’en Ramon. Del que més content estic és que la gent podrà veure la gravació del ple i treure les seves conclusions”.

També volíem saber l’opinió del protagonista del Ple Extraordinari, i aquest com és clar, era Ramon Reus. Esperàrem la seva resposta, però no ens va contestar.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada