“Sempre m’ha agradat molt la moda o, com dirien els meus amics, anar ben arregladet”

Qui digui que en temps de pandèmia no es pot fer res de res, que se miri l’exemple del llorencí que presentam avui, n’Adrià Sancho, que fort ino et moguis va decidir aprofitar el temps a pesar de les circumstàncies i reinventar-se com a dissenyador de bosses i altre complements (sota la marca DE SA ROQUETA). Llegiu la seva entrevista que en el temps que correm convida a l’optimisme, i això ja és molt!

N’Adrià Sancho, el nostre protagonista d’avui.

1. Miam, explica-m’ho… Tothom durant la pandèmia resta en plena crisi i tu vas i t’inventes una empresa  que triomfa arreu? 

Així és! Tot sembla de pel·lícula. Segurament hagi estat un cúmul de casualitats ben aprofitades. Molt de temps sol per aprendre, ganes de créixer, il·lusio i molt poc a perdre.

2. Com va ser exactament aquest procés de reinvenció? 

Tot va començar al març del 2020, recent operat i entrant en quarantena. Tenia moltes hores buides tancat dins un pis a Palma sense poder fer grans esforços físics. Tenia por, com molta gent, de perdre el meu lloc de feina i el pitjor és que no depenia de jo. L’únic que tenia clar es qué volia fer feina, i volia sentir-m’hi realitzat.

Encara no sé per què vaig agafar la màquina de cosir, segurament era el destí. Venc d’una família de cosidores, supòs que veure com cosien sempre m’havia creat inquietud i mai havia sabut com exterioritzar-ho.

3. Nomenes l’empresa DE SA ROQUETA. Per algun motiu en especial?

D’aquest procés d’autoconeixament surt DE SA ROQUETA, que és un nom que em representa com a mallorquí. Tenia clar que volia que el nom de la meva empresa donés informació de qui sóc jo, per aquest motiu vaig decidir que així seria.

Un altre dels productes DE SA ROQUETA.

4. Te va ajudar o t’ajuda actualment algú en el negoci o és totalment individual?

A vegades prendre decisions quan dus sol una empresa és molt complicat i sempre tens dins el cap… “Ho estic fent bé?”, “Vaig per el camí adequat?”.

Són moltes coses que has de tenir en compte, i encara que realment dugui l’empresa sol, molta gent m’ha ajudat a crear aquest projecte, i n’estic molt agraït.

5. Com definiries la teva empresa?

De sa Roqueta és una marca de complements en què el 100% del producte  prové del petit comerç mallorquí. Tots els complements són a-gender (fora gènere) i lliure de prejudicis. És una marca per a tots. M’agrada donar visibilitat i veu a tots els col.lectius que no la tenen.

6. A part de bosses, dissenyes res més o tens projectat fer-ho?

El producte estrella és la motxilla DSR, que és una motxilla de mode casual, amb butxaca antirobatori perfecte per anar de viatge, de passeig, de revetla…  però faig altres accessoris con necessers, bosses de compra, bolsos, etc.

A partir de ja també trauré un pack de bossa de platja a conjunt amb la tovallola, proposta la qual ja ha agradat molt i n’estic molt content.

Un dels dissenys fets per Adrià.

7. I d’on te ve aquesta interés pel disseny? 

Sempre m’ha agradat molt la moda, o com dirien els meus amics anar ben arregladet, je je. Tot comença aquí, i juntant que a casa sempre hi ha hagut màquines de cosir ha estat una combinació perfecta.

8.Com s’adquireixen  les teves creacions? Directament a través de tu o ja tens lligams amb algunes tendes?

A dia d’avui bastantes tendes s’han interessat pel meu producte i ja es  poden trobar a diverses botigues d’aquí. És molt heavy que gent que no et coneix de res contacti amb tu per oferir el teu producte a la seva tenda. A això mai hi estaré acostumat.

També es poden adquirir pel meu compte d’instagram @desaroquetaproduccions, que és allà on es pot dur un seguiment del que faig dia a dia, veure els teixits nous, els nous models, etc.

9. Com a jove que ets, de quina manera heu viscut aquest confinament ara que teniu l’edat de sortir? 

A quin un li fas aquesta pregunta! A mi no m’ha afectat per res, no m’agrada gens sortir. Sí que és vera que no socialitzar-se ha estat un poc dur, però personalment no ha estat complicat.

Dit això, més d’un me tirarà pedres pes cap perquè no poden viure fora anar a fer uns beures o una revetla, i tenen raó, quan ets jove, per norma general és un punt de trobada on coincideix gent de diferents llocs i es genera un ambient amigable on et pots esplaiar i conèixer gent.

10. D’alguna manera vos heu sentit un poc criminalitzats?

És molt injust sentir comentaris globalitzant i criminalitzant la gent jove amb el tema dels contagis perquè no pots posar a tothom en un mateix sac. Hi ha molts de joves que, com jo, hem invertit aquest temps en estudiar o emprendre un negoci.

Dit això m’agradaria afegir que si tens una idea o un projecte, fixa’t un objectiu i lluita cada dia per aconseguir-lo. Cerca alguna cosa que et faci diferent i no intentis agradar a tothom.

Després de molta feina… objectiu complit!

Un comentari a ““Sempre m’ha agradat molt la moda o, com dirien els meus amics, anar ben arregladet”

  1. molt bona feina Adrià!! t’ho confessaré…em fas enveja sana (no sé si existeix aquest tipus d’enveja, però vaja). Molts d”anims i la més sincera enhorabona

    VA:F [1.9.22_1171]
    Puntuació: 0 (de 0 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada