Reunió a l’Auditori Sa Màniga de la presidenta Francina Armengol amb federacions empresarials i hotelers de la zona de Son Servera, Sant Llorenç, i Capdepera

Avui dimecres 17 de març, la presidenta del Govern Balear, Francina Armengol, acompanyada del conseller de Turisme, Treball i Econòmic, Iago Neguereula, i la directora general de Turisme, Rosan Morrillo, ha celebrat una reunió informativa a l’Auditori Sa Màniga de Cala Millor, amb representats de les federacions empresarials i hoteleres de la zona de Sant Llorenç, Son Servera i Capdepera, on s’ha analitzat les diferents línies de subvencions vigents, així com el Pla d’ajudes Estatals per als afectats autònoms i les empreses afectades per la crisi sanitària.

A més, i han assistit el batle de Sant Llorenç Mateu Puigrós, acompanyat del regidors de Turisme Nicolau Bordal i la primera tinent de Batle Antònia Bauzá. La batlessa de Son Servera, Natàlia Troya, assistí acompanyada per la regidora de Turisme, Marga Vives. A més ha estat present a la reunió també el regidor de Turisme, Teixit Empresarial i Participació Ciutadana, Pere Terrassa, entre altres regidors i regidores dels respectius ajuntaments.
A la roda de premsa posterior a la reunió, la presidenta Armengol ha demostrat ser una bona coneixedora del Llevant de Mallorca, afirmant que «és una de les zones més afectades per la situació econòmica després de la pandèmia, i ha patit dues situacions consecutives molt dolentes: primer la fallida de l’operador turístic Thomas Cook, que va afectar molt a aquesta zona , després els temporals i la situació per la pandèmia sanitària i la crisi del turisme “.
A més ha afirmat que «els ajuts directes estatals d’11.000 milions a empreses, de les quals uns 1.000 correspondran a Balears, “eren una de les potes que faltaven”, després del sistema de protecció de ERTO, els crèdits ICO, avals ISBA i ajudes que “han suposat 7.700 milions d’euros que han arribat a Balears per protegir la empreses i llocs de treball ” La presidenta ha informat que aquests ajudes estatals se sumen a les habilitades pel Govern, consells i ajuntaments, detallant que, dels 900 milions hi haurà una convocatòria des de la Conselleria de Model Econòmic que serà “la major convocatòria de subvencions de la història amb ajudes finalistes per a les empreses”.
Les ajudes s’espera que arribin a unes 40.000 empreses de les Balears, “la majoria de menys de 10 treballadors, pimes, autònoms i microempreses”
Finalment, la presidenta balear ha recordat la necessitat d’impulsar la destinació i fomentar la màxima coordinació entre totes les administracions de cara a afrontar el reinici i la recuperació de l’activitat turística sempre de la manera més segura possible, tant per a residents com per a treballadors i visitants, i que el Govern manté reunions amb empresaris i sindicats perquè “tothom pugui tenir la informació per poder accedir de la forma més àmplia a les ajudes”, pel que està realitzant una ronda de visites a zones turístiques.
Acabada la roda de premsa, hem tingut l’ocasió de parlar amb diferents empresaris, que ens han expressat la seva preocupació per a la propera temporada turística, i a veure com arribaran les ajudes. El Sr. Juan Llull, fundador de Hipotels, ens ha mostrat la seva preocupació pels treballadors del sector turístic, i les seves famílies que heu estan passant molt malament, i així mateix ens informa que la setmana que ve obriran el Club Mediterràneo, els hotels Dunes, Hipocampo Palas, Apartaments Cala Millor Park, i els dos hotels de Palma.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada