L’Ajuntament de Manacor presenta el projecte de reforma integral de l’avinguda del Torrent

La reforma de l’avinguda del Torrent convertirà aquesta via en una avinguda uniplataforma de dos sentits de ciculació i amb una velocitat màxima de 20 quilòmetres per hora.

El projecte, que ha encarregat i dissenyat el departament d’Urbanisme de l’Ajuntament de Manacor, serà executat pel Consell de Mallorca, i una vegada finalitzat, retornarà la titularitat d’aquesta via a l’Ajuntament de Manacor.

El projecte preveu substituir els arbres existents per 50 noves unitats, així com la instal·lació de 30 bancs, 65 punts d’enllumenat públic, a més de canviar les canonades d’aigua potable i regenerada i les de sanejament. Es preveu que el cost del projecte serà d’1,7 milions d’euros.

Els dos carrils de circulació estaran estructurats i senyalitzats com a ciclo-carrers per permetre i fomentar l’ús de mitjans de transport de baix impacte ambiental. Pel que fa a les voreres, seran d’un material granític. Així mateix, el projecte preveu també la instal·lació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics i d’aparcaments adaptats. Els passos de vianants estaran distribuïts al llarg del traçat del vial i seran d’un paviment diferent al de la calçada. També estaran correctament il·luminats amb punts de llum.
El projecte es va presentar el passat dijous horabaixa en roda de premsa per part de la delegada d’Urbanisme de l’Ajuntament de Manacor, Núria Hinojosa. Posteriorment, el batle de Manacor, Miquel Oliver, la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, el conseller insular de Mobilitat i Infraestructures, Ivan Sevillano, a més de l’enginyer redactor del projecte, Esteban Pisano,i representants dels comerciants de l’avinguda del Torrent han fet una passejada per aquesta via.
El batle de Manacor, Miquel Oliver, ha destacat la importància de l’avinguda del Torrent “com a punt d’unió entre diferents barris de Manacor” i la necessitat de “pacificar-la” també perquè no sigui una barrera entre el barri de Fartàritx i el centre de Manacor.
“Aquest projecte és un exemple de col·laboració institucional efectiva i resultat del compromís tant del Consell com de l’Ajuntament, a qui cedirem la gestió de la via una vegada haguem executat les obres” ha dit la presidenta Cladera. “És una de les principals intervencions que tenim previstes a Manacor per pacificar el trànsit i millorar tant els accesos com la convivència dels vianants i vehicles” ha conclòs.

La delegada d’Urbanisme, Núria Hinojosa, ha explicat que el projecte és “una rentada de cara i rehabilitació integral d’una avinguda molt degradada”.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada