Món: Coloms viatgers. De Baza a Sant Llorenç

Dimarts  passat, dia 23, varen fer una amollada de coloms missatgers des de Baza (Granada) a Mallorca, i n’hi havia de llorencins. Era una carrera qualificada de fons (580 Km) i varen arribar a Mallorca en 6h 19 min els primers.

Vet aquí dos coloms llorencins  després de l’arribada:

No entrarem en detalls per no embullar, només dues coses:

1-Els coloms missatgers només tornen al seu colomer, no van i venen.

2- El càlculs de velocitat es fan suposant que el coloms parteixen i arriben a tota velocitat i per la línia recta des del punt de partida fins al seu colomer…i no és així.

No sabem l’itinerari que segueixen, ni l’alçada a què volen durant el trajecte, ni quina ruta empren per entrar a Mallorca. Sí sabem que després de volar cents de kms han d’envestir a volar per damunt el mar fins arribar a ca seva.

Per a la pròxima temporada, prevista amb un inici al desembre, amb colomistes de Sant Llorenç, esteim preparant un pla per esbrinar totes les incògnites possibles d’aquests vols. Necessitarem ajuda dels clubs i Federació, però la viabilitat tècnica, que és molt complexa, els colomistes i el coloms ja els tenim.

Esperam que podreu gaudir d’aquests atletes. 

 

3 comentaris a “Món: Coloms viatgers. De Baza a Sant Llorenç

 1. Bona iniciativa. Encara són interrogants oberts?. Els animals -des de formigues a ovelles-, acostumen a seguir el camí “més fàcil”, el que suposa més estalvi d’energia, no el més curt.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +1 (de 1 vot)
 2. Encara són interrogants oberts?.
  Tots,només sabem l’hora de sortida i l’hora d’arribada
  Hi ha moltes variables que no caneixem,com reaccionen davant els accident geografics,la direccio i intensitat del vent influeixen, Per on entren a Mallorca segons el dia i les condicions atmosferica,com es separa per anar cada un al seu colomer,els que s,aturen a beure…, i les que ni mos imaginam!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada