Entorn: orquídies

Mosques vermelles (Ophrys tenthredinifera)

A uns 800 m del campanar, en aquesta època, es poden trobar, contemplar i gaudir de les “Mosques vermelles”, una de les nostres belles i subtils orquídies.

La veritat es que aclarir-se entre les nombroses orquídies silvestres no resulta gen fàcil, tal és la riquesa i diversitat de noms i matisos que presenten.

La descripció de Francesc Bonafè també és per agafar diccionari i prendre notes: “Flors grans, espaiades. Bràctees oblongues, verdes, un poc més llargues que l’ovari. Sèpals ovals o oblongs, roses o blancs, amb 5 venes verdes. Pètals petits, triangulars, purpurins, vellutats a la faç interna. Label convex, oboval, quasi quadrangular, amb dues fibrositats, crenelat u subtrilobat a l’àpex, d’un bru fosc o groguenc, amb una taca romboidal o més o menys triangular, glabra, bruna i circuïda d’una línia groga o blanquinosa, la resta pubescent vellutada amb el marge ordinàriament d’un groc verdosenc…”

Què en queden de coses per aprendre!

De moment, gaudirem de les imatges (llàstima que, de fons, no es pugui sentir el refilar dels ocells suposadament en procés d’aparellament)

Informacions
Herbari virtual
Menuda natura
Viquipèdia

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada