Món. Eines singulars: entrescador

Sempre m’han cridat l’atenció les eines antigues, de disseny senzill, per una feina específica o no, i difícilment superades a dia d’avui. Queien be dins la mà i feien la seva funció, tant avui com segles enrera.

Avui vos mostr un entrescador, és una làmina de ferro amb un mànec i unes mosses que servien per tòrcer les dents d’una serra o xorrac, cap a la detra i cap a l’esquerra alternativament fins que s’acabava a l’última dent. El fet d’aquesta desviació a una i altra banda de les dents facilitava la sortida de serradís al temps en què es feia el tall.

He vist dissenys més moderns, però la funció és la mateixa i són molt mes complexos; no veig que avançassin res.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada