Mots perduts: tallucar

De tots els mots pendents de publicar que han anat aportant persones diverses, el més “pasqual” -anyell a banda, ja assenyalat- ha estat “tallucar” o l’art de fer el tradicional frit de me.

Bona part de les tradicions, i no sols les culinàries, arrelen a la família. Hi ha moltes maneres de fer un frit de pasqua. Uns són més oliosos i altres manco, un són de talladons petits i altres de tallades més grosses, n’hi ha que hi posen molta verdura i altres molta patata, uns més coents i altres amb molts d’alls…hi ha de tot!

El DCVB mostra:

TALLUCARv. tr.
Tallar a trossets petits (bal.); cast. desmenuzar. Es budells… bollits i taiucats, Alcover Cont. 235.
Fon.: 
təјuká (mall.); təuká (men.).
Etim.: 
derivat intensiu-diminutiu de tallar.

 

Aportació de Bel Alemany
Imatge de Google

Aquest article s'ha catalogat com a General per Guillem Pont. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada