Mots perduts: tallucar

De tots els mots pendents de publicar que han anat aportant persones diverses, el més “pasqual” -anyell a banda, ja assenyalat- ha estat “tallucar” o l’art de fer el tradicional frit de me.

Bona part de les tradicions, i no sols les culinàries, arrelen a la família. Hi ha moltes maneres de fer un frit de pasqua. Uns són més oliosos i altres manco, un són de talladons petits i altres de tallades més grosses, n’hi ha que hi posen molta verdura i altres molta patata, uns més coents i altres amb molts d’alls…hi ha de tot!

El DCVB mostra:

TALLUCARv. tr.
Tallar a trossets petits (bal.); cast. desmenuzar. Es budells… bollits i taiucats, Alcover Cont. 235.
Fon.: 
təјuká (mall.); təuká (men.).
Etim.: 
derivat intensiu-diminutiu de tallar.

 

Aportació de Bel Alemany
Imatge de Google

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada