El grup manacorí O·ERRA presenta el seu tercer disc «Imaginari»

Entrevista.
Des de la creació del grup OR l’any 2017, els seus components, Albert Carrió, Pau Franch, Feliu Palma, Manel Esquinas, Joan Blas, i Toni Miquel, han aconseguit un públic incondicional que els ha animat i seguit en la seva evolució com a grup. Després dels seus dos primers discs (Carretera i Manta) 2018, i en (Veu Baixa) 2019, i d’aconseguir el Premi Enderrcok 2019 als millors artistes de l’any per votació popular, arriba un nou disc «Imaginari», i amb ell un nou canvi amb el nom del grup, que a partir d’enguany OR són O·ERRA. El nom, com es sabut ve de les inicials del grup de versions que tenien anteriorment, Onion Rabitt.
La presentació del nou disc a causat gran expectació, ja que a les poques hores de posar-sa a la venda s’esgotaren les entrades. Serà el dissabte dia 3 d’abril a l’Auditori de Manacor, i el dia 9 al Teatre de Lloseta.

O·ERRA deixà el llistó molt alt amb els dos primers CD del grup, “Carretera i manta”2018, i “En veu baixa” 2019. Quina evolució trobaran els vostres seguidors incondicionals al nou CD “Imaginari”?
Sobretot hem volgut experimentar amb noves sonoritats. Ens hem endinsat més dins el món de l’electrònica amb sintetitzadors i samples, però hem intentat mantenir aquella essència que ens caracteritza. Les cançons són molt diferents entre si, però totes tenen alguna cosa en comú.

On heu enregistrat el nou CD i quins artistes han col·laborat?

Ha estat enregistrat a Tramuntana Estudis, on havíem gravat els nostres 2 anteriors discs amb la producció de Jaume Gelabert. Per aquest disc hem comptat amb la coproducció de Charly Chicago, un productor català amb moltíssima experiència que ens ha ajudat moltíssim a experimentar i descobrir aquesta nova sonoritat que cercàvem. També hi han col·laborat na Mireia Flores d’Ombra i en Joan Dausà a la cançó ‘Respirar’.

Què vos han aportat en Joan Dausà o Mireia Flores.?

Sobretot aprenentatge. Treballar dins el mateix projecte amb varis artistes d’estils diferents al que fas tu i que puguin aportar un punt de vista diferent i noves textures, fa que les cançons agafin un caire que quan les compons no t’esperes.

Heu canviat d’influències al nou disc? Com així escollireu el nom de «Imaginari»?
A Carretera i Manta les influències eren de grups de rock català clàssic com Sopa de Cabra, Els Pets, Lax‘n’Busto, Anegats, etc. Ja a En Veu Baixa vam deixar-nos influenciar per artistes més moderns, però hi havia moltes reminiscències de Carretera i Manta. En aquest nou disc, hem canviat completament d’influències i ens hem fixat en artistes com Billie Eilish, Imagine Dragons, Coldplay, The Killers i un llarg etcètera. Un dels objectius d’aquest disc era intentar fer cançons amb lletres on cadascú, cada oient, se pugui muntar la seva pròpia història i crear-se un Imaginari propi. D’aquí ve el nom.

Satisfets amb els resultats i l’evolució com a grup?

Nosaltres estem molt satisfets. Abans de començar amb les gravacions crèiem que les cançons tenien molt potencial, i a l’estudi opinam que en Jaume i en Charly han llegit bé les nostres intencions i han sabut plasmar-ho millor del que hauríem imaginat. Creim que el grup està anant en la direcció que cercàvem i ens sentim molt realitzats amb la feina feta.

Quina ha estat la cançó més complicada a l’hora de les gravacions i quin és el tema que pensau pot tenir més èxit?
Possiblement la més complicada ha estat ‘Ànima’. Entre nosaltres deim que ha estat l’experiment del disc. Al principi no sabíem bé com enfocar-la, i aquí en Jaume i en Charly van ser de molta ajuda i al final hem quedat molt satisfets del resultat final. Pel que fa al tema que pugui tenir més èxit, això no ens toca dir-ho a nosaltres. Al cap i a la fi, qui decideix és el públic.

El darrer any ha estat difícil per a tots degut als confinaments ocasionats per la Covid-19. Què ha estat el més difícil pel grup a l’hora de preparar aquest nou treball?
La incertesa d’aquest darrer any ens va fer dubtar si deixar el disc per més endavant. No sabíem si podríem fer concerts, en quines circumstàncies es farien… Però al final vam decidir apostar per acabar i publicar el disc i no estem gens penedits. La reacció del públic durant les estrenes prèvies al disc ens ha sorprès moltíssim.

Enhorabona per aquest tercer CD que a ben segur serà un èxit, ja que és un treball molt esperat pels vostres seguidors incondicionals. Voleu afegir res més?
Voldríem aprofitar per agrair a tot l’equip que ha participat d’alguna manera en aquest disc i ens ha ajudat a que tanta feina hagi pogut sortir a la llum. Gràcies també als nostres familiars, amics i seguidors per seguir sempre a peu de canó. I gràcies a vosaltres per aquesta entrevista!

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada