Presentat a Palma el llibre «El ball de sala a Mallorca», del manacorí Ramon Codina Bonet

El passat 23 de març va tenir lloc la presentació del llibre «El ball de sala a Mallorca» ,del manacorí Ramon Codina Bonet a Palma. Fou dintre del marc de les Jornades d’Estudis Sonors, patrocinades pel Consell de Mallorca i coordinades per Bàrbara Duran i Txema González de Lozoyo. Aquest artista havia presentat, prèviament a l’acte, una instal·lació sonora.
Precisament el llibre de Codina és un estudi en profunditat dels espais sonors i d’esbarjo on els músics de diferents èpoques tocaven. Seguir l’enfilall de conjunts, bandes i grups que Codina anomena permet estudiar bona part del repertori i músiques mallorquines dels locals d’oci, a més del paper de les diferents bandes. Recordem que el llibre conté un Estudi Complementari de Bàrbara Duran, “De ballar ben aferrats a ben amollats. Reivindicacions queer i feministes en el ball popular”.
Fou Duran precisament qui feu una breu conferència introductòria al llibre i Felip Munar parlà en nom de l’editorial Documenta Balear.
La cloenda de l’acte (i també de les Jornades) fou a càrrec de la consellera Bel Busquets, que volgué acompanyar l’autor i els diferents membres de la taula. La consellera va destacar el treball de Codina i així com també la gran difusió que les Jornades, fetes en línia, havien tingut. Les diferents aportacions seran publicades en un volum, però també va remarcar que les diferents conferències poden ser seguides en línia al canal de Youtube del Consell. La consellera va estar acompanyada de la directora general de Patrimoni Kika Coll, així com també de l’autor, el tinent coronel Ramon Codina.
A la foto surten: d’esquerra a dreta B. Duran, Ramon Codina, Bel Busquets, Txema González, Felip Munar i Kika Coll.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada