Imatge amb text /Text amb imatge

Humberto Maturana. In memoriam
Als 92 anys ens ha deixat. Ell deia que al redactar la Declaració Universal de Drets Humans s’havien oblidat d’anotar-ne tres: el dret a errar-se, el dret a canviar d’opinió i el dret d’anar-se’n, sense perdre pretigi. Ha exercit aquest darrer, se n’ha anat!.

I se n’ha anat tot alhora:
-el científic que amb el seu concepte d’autopoiesis canvià el concepte del viure
-el savi, referent de múltiples publicacions i tallers de desenvolupament (sense anar més lluny és citat per Ceberio i Watzlawick, de l’Escola de Palo Alto, a “La construcción del universo”, una de les darreres lectures)
-el didacta de minuciosa preparació i habilitats per als jocs de representació, desinhibit  per fer arribar els seus missatges (Role-Playing o jocs de rol, en diuen)
-l’empàtica persona d’aparença feble i fortes conviccions.

Sent complaença per haver tingut la sort de poder seguir un dels seus tallers (novembre 2007). en una de les comptades intervencions realitzades en el nostre país. Serveixi aquesta nota de recordança, reconeixement i dol compartit.

La frase d’avui fa referència a una de les seves conviccions referides a l’educació dels infants: és tasca dels adults.

Imatge i text

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada