Les mesures extraordinàries de seguretat presents a les festes de Primavera de Son Carrió 2021

Tot i l’estat actual ocasionat per la COVID 19, els carrioners i carrioneres han celebrat unes Festes de Primavera i una Setmana Cultural 2021 ben especials, respectant en tot moment mesures extraordinàries de seguretat i limitant els aforaments. Començaren les festes amb el 32è Certamen i l’actuació de la Banda de Música de Sant Llorenç, i el teatre a càrrec de Cecília Genovart, tal i com informaren la passada setmana, també hi van ser presents, per continuar a partir dels dilluns amb activitats culturals, musicals, esportives, i als voltants del Poliesportiu casetes de firers i atraccions pels més petits.
Durant tota la setmana les diferents atraccions divertiren als més petits. El dijous el grup de Maria Antònia Oliver, Nou-dansa , també va actuar a les festes. L’esport va anar a càrrec del Club de Pàdel Llevant, al concurs hi participaren un total de 69 parelles agrupades en 7 categories, els guanyadors de la categoria infantil varen ser, Pau Estrany i Pau López de Son Carrió.
Pel que respecte a la música, no podia faltar l’actuació de Tomeu Penya, un clàssic de les festes de Son Carrió. A més, per segon any, hi va haver l’actuació del grup O-ERRA, que presentaren els vuit temes del seu nou disc “Imaginari”. En aquest disc el grup s’ha endinsat en el món de l’electrònica d’una manera més clara, respecte les seves anteriors referències i han apostat per experimentar amb textures i noves sonoritats, agafant pinzellades subtils de la música urbana i utilitzant una producció que trenca amb les tendències que predominen a l’escena de la música balear. La seva actuació va ser un èxit i no pogueren deixar de banda cançons d’altres discs com: Per la dreta, Això és mel, Respirar, Diga´m que he fe fer, Perquè m’estimes, etc. A diferencia d’altres anys, enguany, tots els concerts es feren l’horabaixa. Parlant amb Albert Carrió, component del grup O-ERRA, ens va dir “és el primer concert que feim de dia i no s’aprecia els llums i el treball dels tècnics, com si fos el vespre. Hem fet el que hem pogut, dels tres concerts de gira que hem fet amb el nou disc, és la primera vegada que feim un concert de dia, però hem passat molt de gust de veure el públic en directe a una berbena després de dos anys”.
El dissabte el passa-carrers dels Caparrots de Son Carrió acompanyats pels Xeremiers, va precedir la Missa en honor de Sant Miquel, amb l’església ben engalanada per a celebrar el seu Patró.
Mossèn Rafel Umbert va contar al sermó la llegenda, que dia 8 de maig de l’any 1881 va caure una calabruixada al Llevant mallorquí que va durar més d’una hora, assolant les messes i matant
animals domèstics dels pagesos carrioners, es pensaren que havia estat un càstig diví perquè aquell any no havien celebrat l’aparició de Sant Miquel i feren la promesa de celebrar-ho cada any.Llegenda o veritat, a Son Carrió ha quedat la tradició d’honorar l’Arcàngel Sant Miquel cada 8 de maig, dia de la seva aparició al Mont Gargano d’Itàlia l’any 490.
El concert de Cap Pela, va tancar la cloenda d’unes festes diferents però molt benvingudes pels carrioners i carrioneres. Enhorabona al delegat de Son Carrió, Jaume Bassa, a tots els funcionaris de l’ajuntament, de manera especial a Catalina Rafela, i als components de Protecció Civil, que un any més, col·laboraren durant tots els dies vetlant per la seguretat de les festes.

http://card.cat/wp-content/uploads/2021/05/24.jpg

Fotos extretes de Carriocity

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada