Presentat el llibre “Ses Corioses. La vida d’una congregació femenina al Manacor del segle XX”

El dissabte 29 de maig, al monestir de Santa Família de Manacor, va ser presentat el llibre “Ses Corioses. La vida d’una congregació femenina al Manacor del segle XX ” en ocasió del 50è aniversari del traspàs de la congregació de les serventes de Santa Família a l’ordre Benedictina.
El volum ha estat coordinat per Coloma Boada i Irene Bruges (arxiveres de l’ACUB, àmbit cultural de les benedictines); a més del doctor Pere Fullana, especialista en història de l’església. En el volum hi han participat diversos autors, cadascun d’ells cubrint una àrea diferent. Així, Maria Magdalena Gelabert parla de la relació de mossèn Alcover amb la congregació inicial; Antònia Matamalas entrevista a l’abadessa Margalida Antònia; Pere Fullana fa una aproximació històrica a diferents aspectes de la congregació; Francesc Vicens Gomila escriu sobre la tasca pedagògica de Bartomeu Domenge. Bàrbara Duran Bordoy fa l’anàlisi d’un ric arxiu musical conservat pel monestir de Manacor, i que conté partitures de la Capella de Manacor, però també moltes transcripcions i apunts de mossèn Antoni Josep i Pont.
Altres capítols corren a càrrec de Soledad Liaño Pere Terrassa i B. Nadal. Les coordinadores també aporten un preciós conjunt de fotografies que constitueixen una mostra de la vida de la congregació des dels seus inicis; el pròleg és obra de Teodor Suau.
Intervingueren en la presentació la mare abadessa del monestir de Sant Benet de Montserrat, Maria del Mar Albajar Viñas i el batle de Manacor, Miquel Oliver. Els comentaris a l’edició foren realitzats pel Dr. Pere Fullana, Montserrat Nadal i Magdalena Juan (una de les primeres alumnes, que portà la cadireta on s’asseia quan anava a costura).
L’acte comptà amb una breu i molt bona actuació musical a càrrec de Bàrbara Duran, Francesc Cubells i Toni Nadal; a més de la presentació d’Irene Bruges.
Margalida Antònia, abadessa emèrita, expressà la seva gratitud per tots els anys de vocació que l’han acompanyada sempre, i la satisfacció de veure com el monestiri és present encara en la comunitat de la ciutat de Manacor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.