Imatge amb text / Text amb imatge

Als de la nostra generació homocèntrica ens sembla que tot ens ve regalat.  “Vejam si dins ca seva un no farà el que voldrà!”  és frase sentida i repetida moltes vegades. Dita, altres vegades amb la formula suavitzada: “Això no ens costa res”, “val poca cosa”.o el lacònic “si ho pot pagar…”

Avui sabem que això és un engany, un auto engany. Tot. te un cost!. No sols això sinó que tot és relacionat, enxarxat, amb tot.Ho assenyalen tots els científics. Ho recorda Mancuso (que aquí convergeix amb Maturana) derivat dels seus estudis de les plantes. A l’abella que xucla el nèctar de la flor, l’aliment no li surt gratuït, ha de pagar el cost de traginar el pol·len a una altra de les flors de la mateixa espècie.

Stefano Mancuso. i el seu “ningú fa res per no res” (en els mons vegetal i animal)

Un comentari a “Imatge amb text / Text amb imatge

  1. S’altre dia, Guillem ,vaig sentir una expressió que feia molt de temps que no sentia, que deia “en fulano és un ca de bou”. Supòs que com a expert filològic d’aquesta revista, i amb un bagatge d’una llarga dilatada experìència com a responsable de recursos humans d’una coneguda entitat financera, ens podries explicar el significat d’aquesta expressió i donar-nos algunes accepcions pràctiques i clares.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Puntuació: 0 (de 0 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada