Visita del conseller d’Educació Martí March a les obres d’Ampliació del CEIP Punta de n’Amer

Aquest projecte té un pressupost de més d’1’5 milions d’euros i un termini d’execució de 11 mesos.

El conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, acompanyat del director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante, i del gerent de l’IBISEC, Miquel Coll; han visitat avui les obres d’ampliació del CEIP Punta de n’Amer de Sa Coma, a Sant Llorenç des Cardassar. Un projecte que té un pressupost de 1.526.876 euros, que té un termini d’execució de 11 mesos i és una de les obres previstes en el Pla d’Infraestructures Educatives 2016-2023 per a totes les Illes Balears. A la vegada que ha estat preseleccionada per part de la direcció general de Fons Europeus, per ser finançada pel fons REACT-UE com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia del COVID-19, dins del marc del PO FEDER 2014-2020 de les Illes Balears.
Han assistit a l’acte l’arquitecte de l’IBISEC responsable del projecte, Carolina Moraleda, el batle de l’Ajuntament de Sant Llorenç, Mateu Puigròs i part de la corporació municipal, els regidors: Nicolau Bordal, Emilía Díaz-Asensió, Pep Jaume, i Nofre Garcia, i així com el director i l’equip directiu del centre.
El projecte d’ampliació preveu la construcció de set noves aules polivalents i permetrà la retirada de les cinc aules modulars que té a l’actualitat el centre. Aquesta important actuació dóna resposta a les necessitats d’espai que té el centre i que una vegada enllestit, beneficiarà als 312 alumnes del municipi i també, als de futur.
Actuació de més d’1’5 milions d’euros a Sant Llorenç des Cardassar.
Amb un pressupost total de més d’1’5 milions d’euros el projecte d’ampliació suposa la construcció d’un nou edifici de planta baixa i planta primera, incrementant en 2000 m2 la superfície construïda del centre. A més, complint amb la normativa que aplica la Conselleria a la construcció de nous centres i ampliacions, el nou edifici del CEIP Punta de n’Amer tendrà una qualificació energètica A, que certifica un consum energètic gairebé nul.
L’obra de reforma i ampliació del CEIP Punta de n’Amer de Sa Coma, a Sant Llorenç des Cardassar contempla les següents actuacions:
· Ampliació de l’edifici d’Educació Primària amb un nou mòdul de planta baixa i planta primera ubicat a l’extrem Nord del passadís interior. La nova construcció disposarà de tres aules polivalents, un menjador i un càtering a la planta baixa i quatre aules polivalents a la planta primera.
· Nou nucli de comunicacions amb una escala i un ascensor adaptat ubicat a l’ampliació.
· Nous nuclis de banys d’alumnat, personal docent, personal no docent i bany adaptat ubicats a l’ampliació.
· Nou porxo de jocs ubicat entre l’edifici de Primària i el d’Infantil, amb accés des del nou mòdul, des del pati de Primària (zona de la pista de bàsquet) i també des del pati d’Infantil.
· Reforma de la zona afectada dels passadissos de l’edifici existent amb l’enderroc d’un despatx en planta primera i la instal·lació d’un vestíbul d’independència que connectarà ambdós edificis.
. El nou edifici disposarà de coberta, accessible a través de la nova escala on s’ubicaran les plaques solars i la maquinària de climatització.

Aquesta actuació de més de 1’5 milions d’euros, ha estat preseleccionada per part de la direcció general de Fons Europeus per ser financiada pel fons REAC.UC com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandemia del COVID19, dins del marc del PO FEDER 2014-2020 de les Illes Balears.

A més és una de les obres previstes en el Pla d’Infraestructures Educatives 2016-2023 per a totes les Illes Balears que pretén respondre de manera ordenada i objectiva a les necessitats estructurals que presenten els centres educatius de les Balears.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada