Visita del conseller d’Educació Martí March a les obres d’Ampliació del CEIP Punta de n’Amer

Aquest projecte té un pressupost de més d’1’5 milions d’euros i un termini d’execució de 11 mesos.

El conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, acompanyat del director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante, i del gerent de l’IBISEC, Miquel Coll; han visitat avui les obres d’ampliació del CEIP Punta de n’Amer de Sa Coma, a Sant Llorenç des Cardassar. Un projecte que té un pressupost de 1.526.876 euros, que té un termini d’execució de 11 mesos i és una de les obres previstes en el Pla d’Infraestructures Educatives 2016-2023 per a totes les Illes Balears. A la vegada que ha estat preseleccionada per part de la direcció general de Fons Europeus, per ser finançada pel fons REACT-UE com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia del COVID-19, dins del marc del PO FEDER 2014-2020 de les Illes Balears.
Han assistit a l’acte l’arquitecte de l’IBISEC responsable del projecte, Carolina Moraleda, el batle de l’Ajuntament de Sant Llorenç, Mateu Puigròs i part de la corporació municipal, els regidors: Nicolau Bordal, Emilía Díaz-Asensió, Pep Jaume, i Nofre Garcia, i així com el director i l’equip directiu del centre.
El projecte d’ampliació preveu la construcció de set noves aules polivalents i permetrà la retirada de les cinc aules modulars que té a l’actualitat el centre. Aquesta important actuació dóna resposta a les necessitats d’espai que té el centre i que una vegada enllestit, beneficiarà als 312 alumnes del municipi i també, als de futur.
Actuació de més d’1’5 milions d’euros a Sant Llorenç des Cardassar.
Amb un pressupost total de més d’1’5 milions d’euros el projecte d’ampliació suposa la construcció d’un nou edifici de planta baixa i planta primera, incrementant en 2000 m2 la superfície construïda del centre. A més, complint amb la normativa que aplica la Conselleria a la construcció de nous centres i ampliacions, el nou edifici del CEIP Punta de n’Amer tendrà una qualificació energètica A, que certifica un consum energètic gairebé nul.
L’obra de reforma i ampliació del CEIP Punta de n’Amer de Sa Coma, a Sant Llorenç des Cardassar contempla les següents actuacions:
· Ampliació de l’edifici d’Educació Primària amb un nou mòdul de planta baixa i planta primera ubicat a l’extrem Nord del passadís interior. La nova construcció disposarà de tres aules polivalents, un menjador i un càtering a la planta baixa i quatre aules polivalents a la planta primera.
· Nou nucli de comunicacions amb una escala i un ascensor adaptat ubicat a l’ampliació.
· Nous nuclis de banys d’alumnat, personal docent, personal no docent i bany adaptat ubicats a l’ampliació.
· Nou porxo de jocs ubicat entre l’edifici de Primària i el d’Infantil, amb accés des del nou mòdul, des del pati de Primària (zona de la pista de bàsquet) i també des del pati d’Infantil.
· Reforma de la zona afectada dels passadissos de l’edifici existent amb l’enderroc d’un despatx en planta primera i la instal·lació d’un vestíbul d’independència que connectarà ambdós edificis.
. El nou edifici disposarà de coberta, accessible a través de la nova escala on s’ubicaran les plaques solars i la maquinària de climatització.

Aquesta actuació de més de 1’5 milions d’euros, ha estat preseleccionada per part de la direcció general de Fons Europeus per ser financiada pel fons REAC.UC com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandemia del COVID19, dins del marc del PO FEDER 2014-2020 de les Illes Balears.

A més és una de les obres previstes en el Pla d’Infraestructures Educatives 2016-2023 per a totes les Illes Balears que pretén respondre de manera ordenada i objectiva a les necessitats estructurals que presenten els centres educatius de les Balears.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.