Son Servera dóna el sus a les Festes de Sant Joan amb el pregó dels sanitaris serverins

Un agraïment i un reconeixement públic a la seva tasca durant aquest any de pandèmia.
Una representació del personal sanitari serverí ha estat l’encarregat de dur a terme el pregó que ha donat el sus a les Festes de Sant Joan 2021 a Son Servera.
Unes festes que, tot i les circumstàncies, recuperen l’essència d’anys anteriors i ompliran el poble amb una setmana de festa amb actes per a totes les edats i gustos i amb molta representació local en tots aquests actes, demostrant una vegada més que el teixit artístic i cultural del poble és molt ampli.
Amb una ubicació diferent per tal d’assegurar que es complien les mesures de seguretat, davant del Teatre La Unió s’ha omplert de serverins i serverines puntuals a la cita. A les 20 h, començava el discurs de la mà de Maria Ferragut Reus, metgessa de la Unitat d’Hospitalització Domiciliària de l’Hospital de Manacor i que escoltada per la resta de companys ha posat la veu als sanitaris serverins.
Fent un repàs al seu dia a dia durant aquest any, amb la incertesa d’una malaltia i unes circumstàncies desconegudes per a tothom, Ferragut ens ha contat la realitat que visqueren els sanitars i com la por es convertí en protagonista “els sanitaris, especialistes en el pensament racional, el vàrem perdre per un temps en una espiral complex” “Ningú ens podia explicar com s’havia d’actuar”; ha explicat la metgessa.
No ha faltat un record per a totes les víctimes no només de la pandèmia sinó d’aquest any en general que “ha estat un any trist i solitari per morir”.
Un pregó emotiu, però alhora esperançador que ens ha recordat tot el que hem viscut i tot el que ja hem superat i que també ens ha recordat les onades de solidaritat que la pandèmia ha duit amb ella, “els brots verds” com ho ha anomenat Ferragut.
Finalment, el pregó ha acabat amb algunes reflexions necessàries perquè no torni a passar una situació com la viscuda. Consens polític, consolidació de l’estat de benestar i compromís social.
L’acte ha finalitzat amb l’entrega d’una placa feta amb fusta natural amb un aplaudiment i un gràcies gravat en ella. Un agraïment compartit per tot el poble a aquest col·lectiu i a la seva gran tasca.
Amb tot, la batlessa Natalià Troya, i la regidora de Festes, Marga Vives, que han fet entrega d’aquest detall, també han aprofitat per agrair personalment a cada un dels sanitaris el seu treballat de valent d’aquest any.
El primer concert del grup serverí Anegats en l’Església Nova continua aquest primer dia de festes a Son Servera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.