Emoticona’t

Amb la calor toca menú lleuger, d’aquests que no provoquen talls digestius, però no per això poc interessant. Homenatjam el Club Card, pregam per unes festes patronals dignes, demanam per l’oblidat tendal del Carrer Major i alertam de la presència de serps gegantines en el nostre entorn.

FELIÇ 50è ANIVERSARI CLUB CARD!

Sempre he considerat que si alguna associació històrica del poble es mereix un reconeixement i sobretot una retrospectiva o documental per donar  a conèixer les seves gestes a les noves generacions llorencines, aquesta és la del Club Card. En plena Transició, quan encara teníem el record del Franquisme ben present, van impulsar tot un moviment cultural i social ben valent i necessari (i a més en català!). La veritat és que van deixar petjada (la revista Flor de Card, conferències, espais juvenils,  reflexions,  consciència… i sobretot els fonaments per associacions posteriors). Des d’aquí… feliç aniversari!

 

TENDREM  FESTES DE SANT LLORENÇ?

És ver, segurament no seran encara les festes d’antany. No veurem, si no canvia de sobte la normativa, revetlles multidinàries, ni bars a estibar que no hi càpiga ni un bri de palla, però després d’un any tan difícil segur que tots els llorencins i llorencines sortirem a celebrar tot el que ens deixin amb una bona rialla, que falta ens fa. Ganes ja vos dic jo que no en falten… Encara no se pot avançar res, però a la reunió de Festes Patronals de l’altre dia les associacions van proposar tantes coses que amb un tres i no res ja havien omplit tota la programació. Bon senyal! La gent té ganes de festa!

 

QUÈ PASSA AMB LES TELES DEL CARRER MAJOR?

Ara que tenc l’hàbit d’anar a  l’Espai 36 per tema d’assajos teatrals, m’ha vengut al cap el tema de les teles del carrer Major. Si  no record malament era una proposta de l’Ajuntament per embellir el carrer i donar ombra a l’estiu que va crear certa polèmica. Algú sap si el projecte al final tira envant o s’ha quedat al calaix? Estan comprades ja les lones?

VAJA SERPS!!!

Serp capturada a s’Arboçar (foravila situat entre Sant Llorenç i Artà)

Record amb simpatia les serps que veia de petit per foravila. Petites, temoroses, esquives… eren serps pròpies d’aquí. Però això s’ha acabat. Amb l’arribada d’oliveres grosses procedents de la Península també han arrelat a l’illa unes serps de dimensions molt més grans i més agresives (per sort no verinoses). Més d’un ja n’ha vistes pel seu foravila… com aquest que mostram en el vídeo. Quina por!

 

VOTAR I REFERÈNDUMS

“Estan ben bojos aquests britànics… per tutatis!” que diria el bo d’Obèlix en un cas així. On s’ha vist mai deixar que un territori com l’escocès voti i faci un referèndum per decidir el que vol ser. On s’ha vist mai una cosa tan democràtica! Enllaç a la notícia

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada