Augmenten els casos Covid a Sant Llorenç i Mallorca… i encara no han arribat els anglesos!

Tan bé com pintava el panorama covid fa unes setmanes (poca incidència, vacunació massiva… ) ara  pareix que l’horitzó s’està ennegrint. Ni més ni manco que 80  uns 40 casos actius duim acumulats al municipi (unes xifres que feia temps que no teníem) i el panorama a Mallorca no és molt millor. Tot plegat ens hauria de fer reflexionar un poc…

Tants de sacrificis i esforç durant tot l’any per ara tirar-ho tot en orris per un parell de macrofestes i botellots? De veres? Primer va actuar malament el Govern deixant realitzar el macroconcert de la Plaça de Toros. No pot ser que per exemple al Mallorca Live Festival es facin proves pilot hipercontrolades (els assitents havien d’estar vacunats o presentar PCR negativa) o que nosaltres no poguem fer revetles a les Festes Patronals i després deixin fer un macroconcert amb adolescents. Què se pensaven que els joves quedarien assegudets escoltant les notes i fent mambelletes? Però si no ho fan ni dins una aula… era de preveure!

Tampoc ha ajudat l’actitud de molts joves (no tots)  aquests dies: macrofestes a foravila, botellots… que tot plegat ha fet augmentar els contagis d’aquesta franja d’edat (curiosament la que encara no està vacunada). Un exemple és el d’aquests alumnes peninsulars que sent contactes estrets de molts positius per una macrobotellot il·legal han hagut d’estar confinats uns dies a un hotel de Mallorca. La seva actitud m’ha recordat el que fa anys detect a les aules: que molts es pensen  poder fer el que volen (sense conseqüències) i, el que és pitjor, protegits per les famílies, la qual cosa reforça el seu tarannà. Vos puc assegurar que a la nostra edat haguéssim fet això (no ho neguem: de joves fèiem burrades similars) la majoria haguéssim volgut quedar tancats voluntàriament a l’hotel covid, i no precisament  per temes de salut, sinó que per por a trobar-nos els nostres pares de cara. No vull ni imaginar la reprimenda que ens haguessin fet… però avui en dia això ja no s’estila. Ara els pares i mares reclamen els seus fills i critiquen el Govern per retenir-los (no diuen res però de l’actitud dels seus fills). Quina lliçó han d’aprendre de tot això aquests joves? Vos ho imaginau no?

Però el més preocupant de tot l’assumpte és que això només acaba de començar. Perquè recordem que a partir de dia 1 de juliol ja poden venir els anglesos. Això, que a priori hauria de ser una bona notícia per l’activitat del turisme, ens fa entrar molts dubtes, sobretot si els que venen són similars a aquests joves esmentats anteriorment. Tots recordam les imatges de borratxera i descontrol de turistes britànics a s’Arenal i si la policia no ha estat capaç de controlar quatre joves peninsulars, no vull saber jo com s’ho farà per vigilar tota aquella zona amb centenars de borratxos cada dia.

El panorama malauradament no pinta tan bé com caldria…

2 comentaris a “Augmenten els casos Covid a Sant Llorenç i Mallorca… i encara no han arribat els anglesos!

 1. Iaixò que després de l’epidèmia havíem de sortir millors persones. Ja han desaparegut els famosos aplaudiments al sector sanitari ( que la seva labor és lloable, però a mi sempre em va semblar una posada en escena ). Damunt els incidència dels joves de viatge d’estudis són espanyoles, perquè després ens omplim la boca del turisme incivico britànic, que com bé diu l’article no és poca cosa i estan per arribar. Com curiositat dir que fa dues setmanes vaig estar a Cala rajada i l’absència de mascaretas era pel carrer principal era total. Fins i tot la taula al costat de la mostra que menjàvem una hamburguesa una parella – espanyols – van arribar a fumar-se un parell de cigarrets amb total tranquil·litat. Estem ben arreglats.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +3 (de 3 vots)
 2. Bi ha hagut un error a l’hora de posar les xifres de coronavirus acumulat al municipi. Per sort són la meitat manco (40) i no 80. Se veu que no vaig saber interpretar el gràfic que vaig trobar… Malauradament el Govern ha llevat el mapa covid d’incidència que tan bé anava:

  https://covid19ib.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/c1cde29b86bd431287fd4225bb4193a4

  No n’entenc el motiu si encara estam en pandèmia, com s’ha demostrat i ara per trobar les dades te n’has d’anar a altres pàgines no oficials.

  De totes maneres les xifres no deixen de ser molt dolentes per un municipi com el nostre i consider que la reflexió continua sent ben necessària.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada