EC9 Com allargar la vida?

També conegut amb els noms “investigació de Snowdon” o “cas de les monges”

Justificació:
-Adesiara detectam que, amb intervenció de múltiples circumstàncies, no totes les vides són iguals.
-Cert és, també, que sols podem actuar fins on ens arriba la mà. Vull dir que, per exemple, si volem intentar millorar el desastre climàtic que sembla que ens arriba, tan sols podem fer tres coses: posar esment en la petjada energètica que cada un de nosaltres, deixa; reciclar bé afegint-hi les altres R (reduir i reutilitzar); i pensar molt bé a quina formació política regalam el vot.
-De banda l’alimentació, l’estil de vida… sembla que sorgeix una altra variable: les paraules. Les que expressen emocions positives.

Breu descripció:
L’estudi és més ampli i complex -la primera finalitat era investigar l’Alzheimer-  però…A l’any 1932 es va demanar a les al·lotes que volien ingressar a la Congregació de Notre Dame (Mankato, Minesota) que escriguessin una petita biografia.
Passats una cinquantena d’anys un equip multidisciplinari va estudiar aquestes biografies i van comprovar que la quantitat d’expressions d’emocions positives i la intensitat expressada en els textos estava directament relacionada amb els anys de vida que aquestes persones havien viscut.
Val a dir que, al ser monges, de 75 a 103 anys, les condicions de vida de totges elles eren ben semblants.

Font: L’estudi de David A.Snowdon és citat per múltiples autors des de la psicologia (M. Seligman  i C.Vázquez) a l’economia (R. Layard). En el cas present és de Castellanos, L. (2016). “La ciencia del lenguaje positivo. Cómo nos cambian las palabras que elegimos” de Paidós.

Conclusió/Proposta
-No resulta fàcil, però es tracta, des d’una certa distància, de fixa’ns amb les paraules que acostumam a utilitzar de forma diària. I fer-ne llista.
-Canviar les paraules de la llista que no t’agraden per altres que expressin emocions o sentiments positius: il·lusió, tendresa, alegria, interès, satisfacció, amor, felicitat, tranquil·litat, pau, passió… és un camí per millorar la vida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.