El Consorci de Turisme i la UIB estableixen llaços de col·laboració

El Consorci de Turisme de Son Servera i Sant Llorenç des Cardassar i la Universitat de les Illes Balears (UIB) han signat avui dematí un conveni de col·laboració per aprofundir en el coneixement del sector turístic i l’ús que es fa de la tecnologia digital en el destí. La UIB establirà una metodologia pionera a les Illes Balears per mesurar el nivell d’immersió digital a la zona turística de la badia de Cala Millor. “Aquesta és la primera passa per transformar Cala Millor en una smart destination”, ha apuntat la presidenta del Consorci de Turisme de Son Servera i Sant Llorenç des Cardassar, Natalia Troya.

DSC_0880

“Les persones que ens visites són persones digitals i quan ens visiten no volen perdre la connectivitat que tenen en el país d’origen, per això és molt important treure conclusions útils”, ha assenyalat el rector de la UIB, Llorenç Huguet, que ha posat de manifest la necessitat d’apostar per un distintiu semblant a la “Q” de qualitat i que identifiqui una smart destination.

La presidenta del Consorci de Turisme, Natalia Troya, i el vicepresident Mateu Puigròs han signat el conveni amb el rector de la UIB, Llorenç Huguet, i el coordinador del grup de Smart Destination, Bartomeu Alorda. A la signatura també hi han estat presents els regidors de Turisme de Son Servera i Sant Llorenç des Cadassar, Marga Vives i Colau Bordal, a més del vicerector d’Innovació i Transferència de la UIB, Jordi Llabrés, i del professor del d’economia Vicente Ramos.

Bartomeu Alorda, que coordina el projecte, ha recordat que aquest és un projecte pioner a les Illes perquè fins ara no s’havien catalogat infraestructures de telecomunicacions a nivell turístic.

“Una vegada haguem mesura aquestes infraestructures podrem mesurar, encara que sigui de forma aproximada, la repercussió i viabilitat que poden tenir projectes digitals utilitzant dispositius intel·ligents en el nostre destí turístic”, ha explicat el gerent del Consorci, José Marcial Rodríguez. Alorda també ha constatat que, en un segona fase, se establiran recomanacions per millorar la connectivitat.

 

DSC_0856

El gerent ha recordat els dos dels eixos principals del Pla integral del Consorci de Turisme de Son Servera i Sant Llorenç des Cardassar: “Un d’ells és millorar l’accessibilitat digital i l’altre desenvolupar el projecte Sentit com a casa i que es fonamentarà en els inventaris i en el manteniment de tots els actius turístics tant els tangible com els intangibles del nostre territori”.

“Per poder complir amb aquests objectius primer hem de comptar amb una fotografia de les infraestructures digitals existents a tot el territori, tant a la zona rural com a la zona costanera i de població. Els turistes del futur són nadius digitals i per tant és fonamental conèixer la salut de les infraestructures per poder-les millorar”, assenyala el batle de Sant Llorenç, Mateu Puigròs.

El projecte que avui s’ha presentat compta amb dues vessants molt ben diferenciades. Per un costat, la UIB crearà una base de dades inicial mitjançant la utilització conjunta de mètodes digitals de captura sobre el territori. Això li permetrà realitzar un índex SmartAdapt del territori, és a dir, una base de dades que recopilarà i geolocalitzarà el desplegament d’infraestructures TIC en el territori.

La segona vessant consistirà en la monitorització el territori per saber què es parla a través de les xarxes de Cala Millor. “Això permetrà emmagatzemar dades referents al destí i posteriorment analitzar-les i treure conclusions que ens permetin millorar la gestió pública i privada”, ha explicat la regidora de Turisme de Son Servera, Marga Vives.

“La col·laboració a través de la UIB també ens permetrà accedir a projectes europeus dins el marc de les smart destinations”, ha assenyalat el regidor de Turisme de Sant Llorenç, Colau Bordal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.