El Govern Balear ha previst la construcció d’un emissari marítim per a l’EDAR de Sa Coma (Sant Llorenç des Cardassar), amb un import de 5.472.250 € per a les necessitats de 57.500 persones

El Govern Balear ha previt la construcció d’un emissari marítim per a l’EDAR de Sa Coma – Sant Llorenç des Cardassar, amb un import de 5.472.250,81€. Aquesta actuació consistirà en un emissari submarí que donarà continuïtat a l’emissari terrestre ja construït, cosa que permetrà l’abocament d’aigua depurada al mar.
L’estació depuradora tracta totes les aigües residuals del municipi, amb capacitat per processar fins a 11.500 m³/dia, equivalent a les necessitats de 57.500 persones. Des de la seva reforma el 2016, la planta ha complert amb escreix els criteris de qualitat per a aigües residuals depurades.

Tot i els esforços per reutilitzar el màxim possible de l’aigua depurada, continua existint un excedent que s’ha de gestionar adequadament. Actualment, l’efluent s’aboca a pous d’infiltració, cosa que ha generat problemes de vessament. El projecte permetrà que l’efluent tractat s’aboqui a 2.900 m de la platja ia 32 m de profunditat, diluint-se significativament al mar, amb concentracions de contaminants molt per sota dels límits permesos, garantint un impacte mínim a l’entorn marí.
Amb aquestes iniciatives, el Govern de les Illes Balears reafirma el compromís amb la sostenibilitat i l’eficiència en la gestió de l’aigua, a la recerca d’assegurar aquest recurs vital per a les generacions futures.

Per a les instal·lacions d´Alcúdia s´espera un estalvi de 0,31 kWh/m³, que suposa un total de 1.303 MWh/any i una reducció d´emissions de 354 tones de CO2 al´any. A Andratx, l’estalvi estimat és de 0,42 kWh/m³, cosa que representa 1.664 MWh/any i una reducció de 453 tones de CO2 anuals. Les actuacions inclouen l’ampliació de tubs de pressió i membranes, instal·lació d’esquers de recuperació d’energia i bombes d’alta pressió, així com la instal·lació de bombes booster i control de pressió.

Un altre projecte rellevant és la rehabilitació del dipòsit d’aigua potable de Costa d’en Blanes, amb un import sol·licitat a l’ITS de 1.544.878,55€. ABAQUA disposa d´un dipòsit de 21.800 m³ que regula el subministrament d´aigua als municipis d´Andratx i Calvià.
S’han detectat deficiències estructurals que requereixen una reparació urgent per mantenir la funcionalitat del dipòsit i evitar filtracions d’aigua. Els treballs inclouen la reparació de l’estructura amb repicat del formigó, el reforç de biguetes amb fibra de carboni, i la impermeabilització del dipòsit tant al forjat com a la coberta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.