Músics a Card.cat: Gabriel Riera Cabrer

40è Aniversari

Banda de Música de Sant Llorenç des Cardassar

 Protagonista: Gabriel Riera Cabrer “Muntanyer”

Les Beneïdes celebrades el 17 de gener de1973 a Sant Llorenç marcarien una nova etapa dins la vida del poble. Els músics que havien format part de la Banda de Música que s’havia desfet l’any 1962, decidiren fer una carrossa per participar a les Beneïdes. Aquell va ser el reagrupament definitiu de la banda. A partir d’aquell 17 de gener de 1973 i fins el dia d’avui Sant Llorenç tornaria a tenir banda.

Gabriel Riera Cabrer va néixer l’any 1942 a una família nombrosa de vuit germans. De ben jovenet el llogaren a una possessió per ajudar a la família. Anava a escola els vespres i als 17 anys en Miquel Solares  li ensenyà les primeres notes musicals i a tocar el fiscorn, passant a formar part de la banda de música fins a la seva dissolució.

En Biel va ser  un dels músics promotors del reagrupament de la banda i és l’únic músic que ha format part de la banda de manera interrompuda durant els darrers 40 anys. Ha format part de la Junta Directiva  i actualment és president honorari. Com a músic a estat a les ordres de: Miquel Solaies, Pedro Bauzà, Llucià Sureda, Francesc Sapiña i Damià Muñoz.

En Biel  fa quaranta-cinc anys que es va casar amb na Rosario Saavedra. El matrimoni ha tingut dos fills, en Sion que també va ser component de la banda tocant el clarinet, i en Joan tocant el fiscorn com ell. Si bé com molts de músics, al llarg dels anys, la seva estada a la banda no ha tingut la continuïtat que ha marcat la trajectòria musical del seu pare.

Una de les coses que més valora de la banda és l’amistat entre els companys.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada