Cuina: Fantasia de marisc

Quant nosaltres estàvem a la  Mar i Sol, vivia a ca nostra un marine segovia-català molt aficionat a la cuina, un dia entre tots dos férem aquest plat:

Va dur una basada plena de pitjallides i cornets dels que no tenen cames (Pades).

Ho férem tot ben net i hi afegirem sis musclos per hom, dues gambes de les grosses i una cua de cigala per cap.

S’ha de fer tot ben net, llavors ho posam dins una olla mitja d’aigua amb el menjar ben tapat i hi sucam una llimona. Li fem pegar un bull d’uns dos minuts i podem apagar el foc.

Es prepara una salsa amb dues cullerades grosses de maonesa, mig tassó de llet, mig de jerez, una cullerada no massa plena de mostassa, un poc de pebre negre i sal. Tot ben mesclat. Es treuen de la closca les pitjallides, els cornets i els musclos i es pelen les gambes i les cues de cigala. Es posa a dins del plat, s’hi afegeix salsa per damunt, es fa un picadillo d’all i julivert i es posa damunt la salsa.

Ara fem una ensalada d’api molt blanc (tendre) i endívia també tendre. Es posa a un costat del plat i es serveix fred.

Au, ja teniu un plat d’estiu amb les seves corresponents calories però molt saborós.

Du feina fer-jo, però s’ho val pel seu gust i per què refresca. A gaudir del menjar d’estiu i bon profit.

Deixa un comentari