XXIII Fira de Son Carrió: Les espècies a Mallorca

Son Carrió és una fira especial i entranyable per ésser la fira que ençata l’estiu i la temporada de fires de la comarca. Enguany serà la XXIII edició de la fira, una fira que va néixer amb l’objectiu de ser un espai de trobada i foment de productes autòctons tant pel seu consum com per a donar-los a conèixer o per recordar als visitants de la fira quins són els productes de la nostra terra.

La Fira Ramadera de Son Carrió després de 20 anys de la seva primera edició té aquest objectiu de la promoció ben consolidat, es va començar pel producte balear amb algun indicatiu de qualitat, fent un repàs per les denominacions d’origen, els productes balears i també els productes amb indicació geogràfica, per això durant totes aquestes edicions s’ha treballat amb força per donar a conèixer més aquests productes, promocionant el seu consum, fins també per arribar a l’artesania mallorquina, així les darreres temàtiques de la fira han estat:

 • La llatra i el garballó
 • Vins de la D.O Pla i Llevant de Mallorca
 • La sobrassada Mallorquina i la mel
 • EL formatge de la D.O Mahon-Menorca
 • Les galetes d’oli i la confitura de les illes.
 • L’oli de la D.O Oli de Mallorca
 • Les herbes mallorquines i les eivissenques.
 • Vi de la D.O Pla i Llevant i les sopes mallorquines
 • Les sabates fetes a Mallorca
 • Artesania de llauna.
 • L’ovella de raça mallorquina
 • El pa mallorquí
 • Les teles de llengües “Flàmules”
 • La ceràmica mallorquina
 • El vidre a Mallorca

Però com el seu nom indica, Fira Ramadera, els animals sempre hi han estat presents, sobretot les races autòctones, és un atractiu de la fira que en el marc del centre cultural de ca n’Apol·lònia sempre hi hagi presència i varietat d’animals, cans de bestiar, raters, eivissencs, porcs, gallines i coloms…

Però, sobretot els darrers anys s’ha fet una aposta important per l’ovella de raça mallorquina. El diumenge de la fira es celebra el ja tradicional concurs morfològic de l’Ovella de raça mallorquina, en el que participen més de 32 corrals de diferents finques de Mallorca, amb aquest concurs el que s’intenta és donar suport a l’Associació de l’Ovella de Raça Mallorquina, que és la que l‘organitza, tant en la cria com en la producció i comercialització del “me mallorquí”.

FIRA

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada