El PI posa en dubte l’anàlisi dels sis primers mesos de Govern municipal

El PI posa en dubte l’anàlisi dels sis primers mesos de Govern municipal per tractar-se de projectes ja inicats. A més, denunciam la manca d’informació i participació ciutadana sobre temes que preocupen al poble en general com els conflictes en la Policia Local o la concessió de la recollida de fems.

 L’equip de Govern ha publicat recentment a la web de l’Ajuntament un resum del que ha estat la gestió municipal en aquest primer mig any de legislatura. Destaquen alguns projectes, com la finalització de les obres de l’antiga sala Rigal “Espai 36”, nous equipaments i carril bici de la platja de Cala Millor, la segona fase del parc de Son Carrió, la pavimentació dels carrers Major de Son Carrió i Sant Llorenç, el camí des Cos i el centre esportiu de Cala Millor, entre d’altres. Realment, la majoria d’aquestes iniciatives, són la finalització de projectes ja iniciats en la legislatura anterior i que encara no estan a l’abast dels ciutadans en la seva totalitat.
Des de El Pi de Sant Llorenç, lamentem que l’equip de Govern demostri una vegada més la manca de transparència i serietat a la que ja ens té acostumats. Anomenar i publicar una llista amb els projectes i iniciatives que ja estan a punt de finalitzar quan fa més de sis mesos que s’ havien iniciat, és una clara manipulació de la informació. I més, quan hi ha temes pendents que són realment importants i que preocupen als ciutadans, com la postura del Consistori davant els conflictes interns de la Policia Local, o la manca d’informació respecte a la concessió de la recollida de fems del municipi, sense obviar que en el nostre Ajuntament hi ha imputacions pel cas Pokemon. Aquestes qüestions preocupen de veres als ciutadans.
Enquesta ciutadana sobre les escoletes municipals, els centres de Dia i la Policia Local
Per altra banda, l’equip de Govern ha posat en marxa un projecte de valoració d’alguns serveis municipals amb la intenció de millorar el servei de les escoletes municipals, els Centres de Dia i la Policia Local.
Pel que fa a les escoletes municipals, El Pi considera que no té cap lògica  demanar una enquesta sobre el servei, quan existeix en aquests moments un concurs d’adjudicació a una empresa privada sobre la gestió de les escoletes en la qual, curiosament, no s’han tingut en compte les peticions del consell escolar ni les reclamacions efectuades pels pares i mares. No entenem doncs quina opinió els hi interessa, com destriaran amb una enquesta l’opinió dels pares, mares i integrants del consell escolar de la dels ciutadans, com si aquests no ho fossin.
Envers aquesta iniciativa, des del Pi demanam a l’equip de govern que posi en marxa processos concrets de participació ciutadana, per tal de saber de primera mà quines necessitats hi ha en cada cas i fer-les constar als concursos o iniciatives de projectes futurs que es puguin desenvolupar. En aquest sentit, existeixen exemples d’altres municipis on ja fan feina amb consultes populars: l’Ajuntament d’Algaida ha posat en marxa els pressuposts participatius per a l’any 2016; l’Ajuntament d’Artà ha elaborat el Pla d’Acció Municipal (PAM) sotmès a participació i opinió ciutadana; l’Ajuntament d’Inca promou la participació amb la campanya “Repensem Mallorca”; l’Ajuntament de Llucmajor disposa d’un Reglament de Participació Ciutadana i convoca consells de participació amb el lema “Vine a fer sentir la teva veu”; l’Ajuntament de Porreres ha convocat diverses juntes específiques de participació ciutadana al llarg del 2016; l’Ajuntament de Son Servera disposa d’un canal pel ciutadà anomenat “Opina i participa” on el ciutadà tramet comentaris, sol•licituds o informació directament a l’Ajuntament.
Pel que fa a les reiterades reclamacions per part dels ciutadans de l’obertura dels centres de dia els dies festius i els caps de setmana durant el període estival, esperam que es reflecteixi a les enquestes, ja que és una demanda ciutadana que fa massa temps que es reclama.
Per tant, des del comitè de El Pi Proposta per les Illes,  demanem una vegada més, valentia en la presa de decisions i que tenguin en compta l’opinió dels ciutadans en el funcionament, presa de decisions i iniciatives futures adoptades a l’activitat pública de l’Ajuntament.
El Comitè local El Pi Proposta per les Illes Sant Llorenç des Cardassar

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada