Fundació i vídeos Coral Gent Gran Punta de n’Amer I Part

L’11 de setembre de 2002 durant el primer Pregó de les Festes de sa Coma vaig aprofitar l’ocasió per reivindicar el dret de les persones majors jubilades de la zona costanera a tenir un lloc a on reunir-se, com a la resta del municipi. En acabar el pregó, el batle Mateu Puigrós, va dir que desconeixia que a sa Coma hi hagués tanta gent major com per crear una associació i va recolzar la iniciativa.

La creació de l’Associació Gran Punta de n’Amer de sa Coma i costa, va propiciar la coneixença i amistat de la gent major de la zona costanera de Sant Llorenç des Cardassar. Després de la creació dels estatus i una comissió presidida per, l’amo Andreu Llodrà, el dia 2 de gener de l’any 2003 s’obrí oficialment la nscripció de socis al Centre de Salut de sa Coma.

Tot i que no disposaven de local propi, la primera activitat que organitzà l’associació va ser una carrossa i comparsa per participar el 17 de gener de 2003, a les tradicionals Beneïdes de Sant Antoni a Son Carrió. La comparsa va ser dirigida per Margalida Barceló. La creació de la coral va ser fruit d’aquells primers cants a Sant Antoni.

El 10 de juliol de l’any 2003 es va inaugurar al carrer Mates n.4 de sa Coma el local de l’associació cedit per l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar. El primer president de l’associació va ser Bernat Brunet. A les segons eleccions celebrades per l’associació el dia 29 de desembre de l’any 2004, va sortir elegida presidenta, Margalida Barceló Bover, que de llavors ençà, ha ostentat la presidència de l’associació.

Una de les primers activitats que es dugueren a terme va ser la creació de la Coral Gent Gran Punta de n’Amer, a petició d’uns quant socis amb ganes de reunir-se per poder compartir el temps i les ganes de cantar. Margalida Barceló, es va posar al front de la coral amb l’ajuda i acompanyament musical de la seva filla, Margarita Roig.

L’ocasió de fer la primera actuació vingué de la mà de l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar que va incloure la seva primera actuació dins les festes de Nadal. Debutaren amb el nom de, Grup de Gent Gran Punta de n’Amer, a la primera part del concert de Nadal del dia 26 de desembre de l’any 2003.

Cantaren entre altres: Pastors de la Serra, Per damunt la neu, Hi ha neu a la muntanya, El desembre congelat, i Santa Nit. La segona part del concert fou a càrrec de la Coral de Son Servera. Na Margalida Barceló, considerava que els nous cantaires no estaven preparats per actuar en públic, ja que feia molt poc mesos que assajaven. Però els nous cantaires estaven animats i decidits, i acompanyats al piano per na Margarita Roig, els semblava que tot anava molt bé.

Arribà el dia del concert i la directora heu recorda així: A l’hora de l’assaig començaven a encertar qualque nota, i més o manco funcionava. Però quan es veren davant el públic a l’església de Santa Maria de sa Coma, les cames els feren figa. S’oblidaren de la lletra. Resumint allò va ser un desastre. A més n’hi havia quants que no vingueren als assajos i es presentaren a cantar.

Però, no quedaren escalivats, i els vaig dir que si volien continuar cantant ho havien d’agafar més seriosament i acudir als assajos de manera regular. D’aquesta manera va néixer la que després del primer concert anomenaren: Coral Gent Gran Punta de n’Amer.

Aquesta ha estat la I part del relat de la fundació de la Coral Gent Gran Punta de n’Amer, us oferim uns vídeos enregistrats en directe, per Bartomeu Riera, de la darrera actuació del Concert de Pasqua de la coral celebrat el dia 2 d’abril de 2016 a l’església de Santa Maria de sa Coma.

Continuarà…

1 Edelweis

2 Locus Iste

3 Pange Lingua

4 Zarabanda

5 The Conquest of Paradise

6 Mi anhelo

7 Tango Roulette

8 Caña dulce

9 Vino griego

10 Vine amb mi a navegar

11 Prop d’una baqueta

12 Guantanamera

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada