La igualtat dels ciutadans. El Pi de Sant LLorenç

En el plenari de dia 27 de juny l’equip de govern va presentar una proposta de MANIFESTACIÓ DE SUPORT AL DESENVOLUPAMENT, RESPECTE I VISIBILITZACIÓ DE LA DIVERSITAT SEXUAL I DE GÈNERE, FENT PALESA L’APROVACIÓ DE LA LLEI PER GARANTIR ELS DRETS DE LESBIANES, GAIS, TRANS, BISEXUALS I INTERSEXUALS PER ERADICAR LA LGTBI FÒBIA, es manifestava la necessitat de sensibilitzar, formar i promoure mesures per eradicar les conductes discriminatòries per aquest col·lectiu.

El Pi es mostrà en tot moment d’acord en l’exposició de motius, així com la resta de grups municipals i es va aprovar per unanimitat.

Sorprèn aquesta situació quan en el plenari de dia 19 de maig El Pi presentar una moció, també de drets d’igualtat, demanant una Manifestació Institucional a favor d’una LLEI PER A LA IGUALTAT EN LES RELACIONS FAMILIARS (CUSTÒDIA COMPARTIDA).

Donat que actualment l’article 92 del Codi Civil, reformat per la Llei 15/2005 de 8 de juliol expressa que davant la falta d’acord dels pares de la custòdia dels fills, en el cas de ruptura matrimonial, configura la guarda i custòdia compartida com excepcional, a la pràctica i de manera general és dona a la Dona.

En una societat moderna, i sempre que ambdós progenitors estiguin capacitats, és un dret del menor, poder seguir la convivència amb els pares, és un dret i una responsabilitat dels pares, dels padrins, de la resta de la família l’educació del menor, s’ha demostrat la seva eficàcia, es mantenen els llaços afectius, es redueixen els litigis dels progenitors i afavoreix el desenvolupament del menor.

Demanàvem instar a les institucions impulsar i aprovar una llei autonòmica per a la igualtat en les relacions familiars davant el cessament de la convivència dels pares, on el jutge adopti de forma preferent la custòdia compartida per l’ interès dels fills menors, llevat que la custòdia individual sigui més convenient. Per part del consistori a transmetre els valors d’igualtat i de coresponsabilitat parental en la custòdia dels fills menors.

El batle manifestà que l’equip de govern no estava en disposició tècnica de donar suport a la proposta, el Sr. Frau que la custòdia l’ha de tenir la persona adient analitzant cada cas i la Sra. Meseguer, el seu desacord. La proposta no es va aprovar, tots els grups municipals excepte El Pi varen votar en contra.

Dita proposta a instàncies de El Pi es va aprovar als Ajuntaments d’Alcúdia, Andratx, Banyalbufar, Campos, Es Castell, Felanitx, Lloret, Lloseta, Llucmajor, Muro, Sa Pobla, Porreres, Sant Joan, Sant Lluís I Sencelles.

Aquesta és la Igualtat dels ciutadans que des de l’ajuntament proclamem.

El Pi Sant Llorenç des Cardassar.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada