Notícies i entrevista a Quico Mulet, coordinador de la IV Cursa d’Orientació Nocturna Punta de n’Amer

El dissabte 23 de juliol, es va celebrar la 4a edició de la cursa nocturna de les Festes de sa Coma que comptà amb molta participació. La cursa va ser dissenyada tant per a aquells esportistes d’orientació amb ganes de competir, com per a qualsevol que vulgui conèixer aquest esport, participar en grup, i viure una aventura molt entretinguda.Guanyador infantgil Foto Festes sa Coma 23 -07-2016 003
La prova de modalitat STORE, va consistir a acumular el major nombre de punts, cercant els controls indicats al mapa, durant una hora. Era obligatori portar frontal o llaterna, i es va desenvolupar als terrenys de sa Punta de n’Amer, amb força vegetació baixa, àrees rocoses, espais obert i una àmplia xarxa de camins.
La prova va ser organitzada per la Federació d’Orientació Nocturna i coordinada per Quico Mulet. Entregaren els trofeus als participants, el delegat de sa Coma Nicolau Bordal, i la Tècnica de Cultura de l’ajuntament, Rafela Riera.
Primers classificats de la cursa:
Senior Masculí: 1er classificat Bernat Puig Lera, 2on, Bernat Bestard Puig, 3er. Isaac Lera.
Sènior Femení: 1er Carmen Castro Manzanares, 2on Sandra Palmer Lobo, 3er Nélida Cuevas Léon.
Veteranos Más culí: 1er Lars Palmquist, 2on Simón Palmer Sullana, 3er Antonio Turrion Riera.
Veteranas femení: Leena Salonen Klaavu, 2om Teresa Prior Morcillo.
Juvenil: 1er Miquel Bernat Mora, 2on Joan Pere Cifre.
Cadete Más culí: 1er David Jurado Flores.
Petitons: 1er. Miquel Àngel Ramis, 2on Núria Ramis Díaz, 3er Eduard Alloza Colomer.

Foto Festes sa Coma 23 -07-2016 010

Entrevista a Quico Mulet, coordinador de la IV Cursa Nocturna Punta de n’Amer
Quico com funciona l’organització d’una cursa nocturna?
L’entitat esportiva organitzadora d’una prova és, la Federació Balear d’Orientació. Ens encarreguem de la part esportiva. Per celebrar la IV cursa esportiva hem estat quatre voluntaris del Club d’Orientació Lost Dogs. En Fredy i jo mateix hem organitzat: els traçats i muntatge dels controls. En Carlos i en Pedro: inscripcions i cronometratge. En Daniel Mayoral de Sant Llorenç) també ens va donar un cop de mà amb certes coses prèvies, ja que ell ha organitzat la prova altres anys.
Heu tingut ajuda per part de l’ajuntament llorencí?H
Ens han ajudat moltíssim l’Ajuntament de Sant Llorenç em estat en contacta amb na Rafela Riera, i el delegat de sa Coma, Nicolau Bordal. Ells s’han encarregat de tots els assumptes no esportius: Policia Local, Protecció Civil, ambulància, dutxes, begudes, estand i taules per la zona d’inscripcions, imprimir cartells, etc.
I les coques?
També de les coques eren, un any més, del forn Ca’n Amer.
Sempre són nocturnes les curses?
El fet de que la cursa sigui nocturna no canvia res, a part de dur frontal. Es fa nocturna per la calor que fa a l’estiu, i perquè lo de anar amb frontal es com una aventura més.
La de les Festes de sa Coma era una cursa SCORE. Pels no entesos que vol dir?
En aquest cas, es tractava d’una cursa SCORE. En aquesta modalitat tots els corredors surten a la mateixa hora, i tenen un temps determinat (1 hora) per acumular la major quantitat de punts trobant controls que estan indicats en el mapa. La puntuació de cada control depèn de la dificultat de trobar-lo i de lo lluny que estigui.
Hi moltes regles?
Com a tots els esports, hi ha moltes regles que s’han de complir. Si un corredor no ho fa com toca se’l pot desqualificar. De totes formes, com no era una prova de lliga, i molta gent ve amb amics a passar-ho be, deixa’m que participin fent grups (especialment si hi ha nins), cosa que en competició ordinària no està permès a menys que siguin curses d’equips.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada