Presentat el llibre “Los 5 del Este” Història d’un grup i d’una època de Pep Alba

El passat divendres dia 21 d’abril, el teatre La Unió de Son Servera restà petit per acollir a la gent del poble i de tota la comarca que volgueren assistir a la presentació del llibre de Pep Alba, «Los 5 del Este» Història d’un grup i d’una època. El llibre ha estat editat per l’Ajuntament de Son Servera amb la col·laboració del Departament de Cultura, Patrimoni, i Esports del Consell de Mallorca.
Presentà l’acte la regidora de Cultura, Maria Arenas, la qual va manifestar que des del primer moment tenien ben clar que l’ajuntament no es podia quedar al marge d’un llibre riquíssim, una visió històrica del grup i del boom turístic de Cala Millor minuciosament contrastada i enriquida amb més de cent fotografies que mostre un canvi que els ha marcat com a poble. A més, va manifestar que l’edició (que es va regalar al públic assistent) ha restat petita i que s’estan plantejant fer una edició digital ja que han tingut peticions del llibre de la península i des d’Anglaterra.
Tomeu Matamalas va ser l’encarregat de presentar el llibre, una documentada i interessant presentació que va tenir al públic pendent en tot moment de les seves paraules. Tot i que no va ser component de «Los 5 del Este», potser sigui una de les persones que més bé coneix en Pep Alba, ja que des de fa anys són amics i han fet nombroses actuacions junts.
Acabada la presentació agafà la paraula Pep Alba, el qual va agrair a tot el consistori serverí el patrocini i les mostres d’interès amb la història del grup, i la col·laboració del Consell de Mallorca. A més, va dir, que la idea del llibre va sorgir arran de la publicació dels quaderns que va publicar a Perlas y Cuevas sobre el grup.
Tingué unes emocionades paraules pels components desapareguts, Joan Fons i Toni Fons, a la memòria dels quals ha dedicat el llibre.
Al llarg dels anys formaren part de «Los 5 del Este»: Joan Fons, Toni Fons, Tomeu Oliver, Martí Gomila, Toni Garcia, Miquel Pieras, Rafel Cortés, Miquel Pasqual, Fernando Escrivà, Xisca Llull, Fernando Blanco, Tomeu Nicolau «Penya», Javier Sánchez, Jordi Llagostera i Xavier Oliver.
A més, de la presentació el públic assistent va gaudir amb les actuacions dels fills d’alguns ex components del grup entre ells: Toni Fons (fill de Toni Fons),Toni Brunet (fill de Xisca Llull), Carles Grimalt (fill de Toni García), Maria Antònia Gomila (filla de Martí Gomila) i Robin Alba (fill de Pep Alba), que cantaren cançons que feren famoses «Los 5 del Este». Tancà l’acta l’actuació conjunta dels ex components del mític grup acompanyats pel grup Sonor.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada