Concert homenatge a la memòria del músic Miquel Andreu Santandreu a Son Servera

El proper dia 26 d’agost a les 20:30h, a l’Església Nova de Son Servera es celebrarà un concert homenatge a la memòria del músic Miquel Andreu Santandreu, que va perdre la vida el 4 de setembre de l’any 2015, a causa d’un desgraciat accident laboral. Hi participen les bandes de música de Sant Llorenç, Son Servera, Capdepera, i Manacor, i l’orquestra Jazzteu band.
En Miquel era una persona i músic molt apreciat a la nostra comarca, al llarg de la seva vida va fer molts bons amics i va tocar amb les bandes de música de Son Servera, Capdepera, Manacor, i a la de Sant Llorenç des Cardassar. És aquesta darrera la que ha organitzat el concert homenatge a la seva memòria, en el que participaran totes les bandes. També, hi participarà l’orquestra Jazzteu band de la qual en Miquel n’era component.

Miquel Andreu Santandreu va néixer a Son Servera a finals dels anys 60 coincidint amb la decadència de les bandes de música a Mallorca. Son Servera seria un dels pobles més afectats, on el fenomen del turisme dugué a que molts de músics deixaren La Serverense (actual Banda de Música de Son Servera) al•legat motius de feina. Tot i això en Miquel va dur sort i va començar a solfejar amb el rector don Rafel Umbert. Així m’ho va contar l’any 1988 quan preparava el llibre: Recordances, la Banda de Música a Son Servera. “El rector Umbert era un home molt obert, amb ell, a més de música, podien parlar de qualsevol tema…era un gust. El meu germà Jeroni també va aprendre música amb ell. Jo vaig tocar per primera vegada amb la banda el tamboret un Dijous Sant, tan poc en va agradar que al matí següent…em vaig fer el malalt per no tocar-hi». Més endavant passà a tocar-hi la flauta i va quedar captivat per la música.

Col•laborà amb la banda fins que marxà a fer el servei militar amb la banda del Regiment. Allà s’enamoraria definitivament del trombó de veres fins al final dels seus dies. En que continuava perfeccionant la seva tècnica amb el professor Franco Bombeli.
En Miquel es va casar amb na Cati Febrer, i tingueren tres fills: Marina, Cristina, i Miquel, tots han heretat l’afició per a la música del seu pare, la major Marina, és component de la Banda de Música de Manacor, i també actuarà a l’homenatge al seu pare el dissabte dia 26 d’agost a l’Església Nova de Son Servera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.