Entrevista a Carme Garí i Biel Fiol que presentaren amb un gran espectacle el seu primer disc

El divendres dia 2 de febrer, Carme Garí i Biel Fiol components del duet VOICELLO, presentaren amb un gran espectacle a Palma el seu primer disc, amb gran èxit de públic i crítica.
Per primera vegada es va poder escoltar a Mallorca l’estil musical Crossover Opera Pop amb una original i innovadora formació: veu i violoncel acompanyada d’un pedal loop. Amb aquest disc Voicello comencen una nova etapa de concerts a Mallorca i a fora de l’Illa. Amb una gira que han anomenat Crossover Opera Pop, que mostra la música de Voicello amb un concert que és tot un espectacle a nivell musical i visual, i que pretén aproximar la música clàssica a tots els públics.Carme i Biel, com vareu viure el dia de la presentació del vostre primer disc?
Va ser molt especial per a nosaltres, començant el dia amb molta emoció i nervis perquè ens esperava un dels concerts més importants fins aquest moment de VOICELLO. Els mesos previs a aquesta data havíem estat preparant tots els detalls per aquest gran dia, tant a nivell musical, escènic, el vestuari i la decoració. El concert presentació del disc va tenir lloc al Teatre Mar i Terra de Palma, un acollidor teatre situat al barri de Santa Catalina, allà on en Biel ja va presentar el seu primer disc en solitari Cello Works l’any 2014.
Qui vos va acompanyar per a la presentació del disc?
Per aquesta ocasió tan rellevant ens acompanyaven músics de renom de Mallorca, com Tomeu Estaràs, el flautista dels Valldemossa; Miquel Brunet pianista, compositor, i productor d’aquest disc, i el bateria Miquel Marquès.
Hores abans del concert es va dur a terme la prova de sò, primer es va equalitzar el violoncel i la «pedalera de loops», després la veu i la resta d’instruments dels fantàstics acompanyants. En aquest moment va arribar el fotògraf José Luis Luna, per començar a fer les proves amb les primeres fotografies. I tot seguit arribà Olga Miralles de www.makeupatelier.es qui ens va maquillar realment molt guapos i ens deixà a punt per a començar el concert.
Satisfets amb al resposta del públic?
Sí, quan es van obrir les portes del Teatre, les entrades estaven pràcticament esgotades i poc abans de començar el concert vam tenir la felicitat de fer el concert amb entrades Sold Out!. Abans de sortir a l’escenari ens vam fer besades amb tots els músics i ens vam desitjar molta sort i gaudir moltíssim de la música que estàvem a punt d’interpretar.
Com va començar el concert; cantàreu totes les cançons del disc ?
Carme: Va començar amb una gran entrada d’en Biel a l’escenari acompanyat del bateria Miquel Marquès. Biel: poc després entrà na Carme a l’escenari amb la seva dolça veu. Vam interpretar íntegres les cançons del disc, que inclou dues cançons dels Valldemossa compostes per Miquel Brunet; primer “Morta d’amor”, amb lletra de Gabriel Janer Manila; i després “Cartes d’amor i vi”, amb lletra de Rafel Estaràs, amb un meravellós Tomeu Estaràs a la flauta. Només podem tenir paraules de gratitud cap a Miquel Brunet per la seva implicació durant tot el procés de creació del disc i durant el directe, interpretant molt sentidament amb nosaltres les cançons “You Raise Me Up” i “El Cant dels ocells”. Impecable Miquel Marquès a la bateria defensant l’estil Crossover Opera Pop més rocker.
Cantareu altres temes. Vos sentireu acollits pel públic. ?
Biel: Per acabar el concert, ho vam fer amb una versió del fabulós i emblemàtic cant de la Sibil·la, incloses improvisacions de tots els músics. Na Carme va emocionar amb la seva bella veu i va impactar amb els canvis de vestuari, dissenyats i confeccionats per la seva mare Marga Siquier. Carme:Gràcies Biel, tu si que ets vares lluir amb el violoncel, quadrant a la perfecció tots els loops amb la pedalera.
En tot moment el públic, entre el qual es trobaven personalitats de la Cultura de Mallorca, ens va acompanyar amb la seva calor i els seus efusius aplaudiments i més d’un «Bravo», i finalment es va aixecar de les seves cadires després de la darrera cançó. Per això, com agraïment vam preparar una versió de la mateixa “Cartes d’amor i vi”, aquesta vegada amb l’acompanyament al teclat del seu compositor Miquel Brunet. Ens sentim molt gratificats perquè tot va sortir de meravella, musicalment, escenogràficament, la venda d’entrades, les fotografies amb els ja amics i els que ho són a partir d’ara. Ens sentim molt agraïts amb tothom pel suport que hem rebut, tant per part dels músics, dels mitjans de comunicació, dels amics i de la família.
Es van vendre discs al concert? i, on els poden adquirir els interessats?
Sí, acabat el concert es van poder comprar els discs, i dir, que es poden trobar a Xocolat (C/Font i Monteros 18 Palma).
Amb aquest disc, Voicello començà una nova etapa. Quan teniu previst sortir de gira?
Sí, tenim concerts a Mallorca i a fora de l’Illa. La gira que hem anomenat Crossover Opera Pop, mostra la nostra música amb un concert que és tot un espectacle a nivell musical i visual, i que pretén aproximar la música clàssica a tots els públics.
La propera aturada d’aquesta gira és a València, concretament a Gandia, al Festival de Música Hostes, dissabte 10 de febrer de 2018. Continuarem amb els concerts a sa nostra terra amb dates concretes a Felanitx, Santa Maria, Deià, Alcúdia, Sant Llorenç des Cardassar, i altres llocs que esperam anunciar molt aviat. També amb el suport de Talent IB mostrarem per primera vegada el nostre treball a les Illes veïnades, amb una data a Formentera al maig i pròximes dates a Menorca. També el més de maig amb el suport de ILLENC visitarem la Fira Internacional de Música Classical Next que esperem que ens permeti continuar amb molta força la projecció cap a l’exterior que ja vam iniciar el passat desembre amb dos concerts a Anglaterra per l’empresa internacional Hitachi.Fotos: José Luis LUna

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada