Els grups mallorquins VOICELLO i Zulu Zulu actuaren al MIL Lisboa, mercat de música internacional

Els grups musicals mallorquins Voicello i Zulu Zulu han estat els participants de les Illes Balears al MIL Lisboa, el mercat internacional de música, que es va celebrar els passats dies 4 al 6 d’abril a la capital portuguesa. La seva participació ha estat possible gràcies a la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través del suport de l’Institut d’Estudis Baleàrics. Aquesta és la primera vegada on representants de les Illes Balears participen a la plataforma MIL Lisboa, el festival i convenció de música internacional d’intercanvi dels Mercats Europeu, Africà, i sud-Americà dedicat a la música pop contemporània i la seva indústria on com a plataforma d’intercanvi. El grup Zulu Zulu actuà el divendres 6 a les 20 h al club Europa. El seus ritmes africans col·lideixen amb melodies pop. Fi-Lyon, M. Zebra i Girafa# formen aquesta tribu, emmascarats i vestits amb retalls africans per invocar els esperits de la música, darrere dels quals hi ha Pep Toni Ferrer, Michael Mesquida i Miquel Perelló.
Pel que fa el duet musical VOICELLO, format per la soprano Carme Garí i el violoncelista i compositor Biel Fiol, actuaren el dijous dia 5 d’abril a la sala Lounge de Lisboa. Atípics dins del seu gènere, atesa la seva original formació i perquè Fiol fa servir amb el seu violoncel una pedalera de loops de música pop. En ells, la música clàssica s’entremescla amb el pop i el jazz.
Per a VOICELLO ha estat una experiència nova, feren una actuació diferent al fet fins ara per adaptar la seva actuació al Festival, on la majoria de grups eren moderns i a la sala on actuaren la gent escoltava dreta. Normalment les seves actuacions són a sales de concerts o teatres i aconseguiren arribar al públic a través del ritme, feren un concert una mica més rocker i van sorprendre als espectadors musicalment.
Actualment segueixen amb la seva gira de promoció de Crossover Opera Pop i presentació del seu disc, on toca amb el duet el bateria Miquel Marquès, Amic d’en Biel del grup de rock Negre i Tres Colors. En Miquel els acompanyarà també als propers concerts dins la gira de promoció del disc a Mallorca #Voicello #MallorcaTour.El diumenge 14 d’abril, actuaran a la Casa de Cultura de Felanitx, el poble natal d’en Biel, i dia 21 a Santa Maria, on tots dos treballen com a mestres de l’Escola de Música. Per aquests dos concerts tindran com a convidada especial na Marina Fiol, la germana petita d’en Biel, que ja ha tocat amb ells en alguns moments especials a concerts passats.
Dia 26 d’aquest mes, actuaran a l’Hospital Can Misses d’Eivissa, on fan un acte gratuït pels pacients d’oncologia de l’Hospital, i dia 27 actuació a Formentera a la Casa del Poble de la Mola. Patrocinats pel programa Talent IB de l’Institut d’Estudis Baleàrics.
Pel que fa al mes de maig, el dia 5 tenen previst actuar a l’Espai 36 del Centre Cultural de Sant Llorenç des Cardassar, concert que van haver de suspendre per motius de salut de na Carme el passat mes de febrer. I dins la tercera setmana del mateix mes de maig tenen un viatge de promoció a Holanda: a la Fira “Classical:Next”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.