Festes de Sant Antoni de Pàdua al Convent d’Artà i celebració del 125 Aniversari del Tercer Ordre Regular com a Província

El passat 13 de juny, es va celebrar la festa major del Convent de Sant Antoni de Pàdua de Artà, amb el ball dels Cavallets, coincidint amb la celebració del 125 Aniversari del Tercer Ordre Regular com a Província i el 121 anys de presència dins Artà.
Presidi l’acta i missa solemne el Provincial del Franciscans TOR Jaume Puigserver, acompanyat de Fra Pere Vallespir Supervisor del Convent d’Artà, i els Frares TOR Paco Batle,Pere Ribot, Jordi Perelló, Antoni Riera, Tomeu Nicolau, Bernat Cloquell, Miquel Fornés, Pep Gelabert, Guillem Ramis, i tres frares menors de Petra. Com a convidat especial i va assistir i concelebrar la missa el rector d’Artà i Arxipreste de Llevant, Monsenyor Joan Servera. i els Frares TOR Paco Batle,Pere Ribot, Jordi Perelló, Antoni Riera, Tomeu Nicolau, Bernat Cloquell, Miquel Fornés, Pep Gelabert, Guillem Ramis, i tres frares menors de Petra. A la festa gran de Sant Antoni de Pàdua i missa solemne no podia faltar el Ball dels Cavallets d’Artà, un total de 10 cavallets que des de l’any 2015 a més dels nins de l’escola del frares també hi ballen nines.
Dins la celebració tingué lloc un parlament ben documentat a càrrec de l´artanenc Sr. Climent Obrador, historiador i ex professor de col·legi que repassà la història i la importància de la presencia dels frares del Convent dins la vida del poble al llarg de 121 anys de història i que ha titulat «Què ha significat la presència dels Franciscans del TOR a Artà».
Acabada la celebració a la qual assistiren nombrosos artanencs i el batle d’Artà Manolo Galán (també ex professor del Convent), i regidors visitaren la interessant exposició que han fet dels 121 d’història dins la vida del poble i la capella de Sant Antoni de Pàdua adornada especialment per a la celebració.
Acabada la missa els Cavallets d’Artà continuaren els seus balls i celebració de la Festa de Sant Antoni de Paduà a la plaça del convent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.