Breus apunts biogràfics de Joan Llinàs Riera, l’únic estudiant de clarinet de Mallorca seleccionat al campus «Petita Simfònica»

Un total de 87 estudiants de música d’entre onze i setze anys, gaudiren del Campus «Petita Simfònica» , que té com a objectiu fonamental donar a conèixer la música simfònica a partir de viure una experiència única amb l’Orquestra Simfònica Illes Balears. Els alumnes provenen de Mallorca (49 alumnes), Menorca (22 alumnes) i Eivissa (16 alumnes). De la Banda de Música de Manacor hi participaren: Alba Allès (flauta), Bàrbara Miquel (percussió), i Joan Llinas (clarinet). En Pere Riera (trombó) tot i que estava seleccionat, no va poder anar-hi per altres compromisos.
Els objectius del projecte «Petita Simfònica» se centren a crear un espai per a fomentar les orquestres entre els joves estudiants de música de les Illes Balears, on juntament amb professors de les escoles de música i conservatoris seleccionats van aprofundint en els coneixements musicals a partir de l’experiència de viure en primera persona què és una orquestra; fomentar la música simfònica i acostar-la al món infantil.
El projecte del Campus es va fer enguany a la granja Escola Burotel (Calvia) entre el dies 22 i 25 de juny, on els professionals de la Simfònica van estar en contacte amb els petits músics creant un camp de treball, en forma de convivència, que finalitza amb un concert públic.
Enguany el concert es va celebrar el diumenge 24 de juny, al Palau de Congressos de Palma amb el programa següent: Concert per a flauta núm.1 de W.A. Mozart; Dansa Hongaresa núm. 1,3, i 5 de J. Brahms; i Star Wars, suite de J. Williams.
Enhorabona a tots els joves seleccionats, sens dubte aquest Campus i selecció entre els millors joves estudiants i components de les diferents bandes de música de les Illes Balears, és un incentiu i un premi al seu esforç i dedicació a la música.
Enhorabona als 87 seleccionats que participaren al concert i Campus «Petita Simfònica», ja que sens dubte la majoria continuaran els seus estudis musicals i seran els futurs músics que asseguraran la continuïtat de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears.
Breus apunts biogràfics de Joan Llinas Riera, l’únic clarinetista de Mallorca seleccionat.
Per segon any consecutiu el jove clarinetista Joan Llinas Riera, ha estat seleccionat per participar al Campus de la «Petita Simfònica». En Joan, va néixer a Sant Llorenç des Cardassar el 21 de desembre de 2005. Amb tant sols un any i mig ja duia el ritme amb un tamboret. Als 7 anys va començar els seus estudis de música, i es va decantar pel clarinet, ja que no hi havia places per a piano. El seu professor de llavors ençà és Miquel Àngel Llull. L’afició li ve de la seva mare Maria Riera Brunet, clarinetista de la Banda de Música de Manacor. En Joan, enguany ha cursat el Grau Elemental al Conservatori de Felanitx, i 1er professional al Conservatori de Manacor.
Amb 10 anys va passar a formar part de la Banda de Música de Manacor. Amb tant sols 11 anys va actuar a un concert de solista tocant, Jumper Clarinet.
Per en Joan, la música és la seva passió. Si li pregunten on li agradaria arribar dins el món de la música, la resposta sempre és la mateixa: tocar amb la Banda Simfònica de les Illes Balears. Amb aquest objectiu és prepara dia a dia. A més de cursar estudis al Col·legi de La Salle de Manacor, enguany ha acabat el 1er ESO amb molt bones notes.
En Joan, com tots els joves que han estat seleccionats amb la «Petita Orquestra Simfònica», dedica moltes hores d’estudi a la música. Vaig preguntar-li quin concert dels que ha tocat amb la Banda de Música de Manacor li havia agradat més i sens dubtar la seva resposta va ser aquesta: El concert de la banda amb Luis Cobos, perquè era el meu 11è aniversari i enmig del seu solo en Luis Cobos hem va tocar el «cumpleaños feliz».
En Joan, com a premi a les seves bones notes del 16 al 21 de juliol, participarà a un curset que sa celebrarà a Cocentaina (Alicant), on s’apliquen les noves tendencies en educació musical, i es fan masterclasses i concerts.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.