L’Escriptor Joan Pons convidat del club de lectura de sa Coma

El divendres dia 23 de febrer a la biblioteca de sa Coma varen rebre la visita de l’autor santanyiner Joan Pons Bover. La biblioteca l’havia convidat a participar de la tertúlia del club de lectura d’adults ja que es llegia el seu llibre, Un incendi al paradís .
Aquesta és la seva primera novel·la encara que també ha publicat un parell de relats i ha col·laborat ocasionalment amb la revista Dies i Coses. A més, fa uns anys que també coordina el club de lectura de la biblioteca de Santanyí, tasca que comparteix amb la seva professió de mestre i la d’escriure.
Persona molt propera i senzilla, en Joan va respondre a totes les preguntes que els participants del club li feren entorn a la seva primera novel·la i la seva tasca d’escriptor. Això, més o menys, és el que va dir: «Les primeres novel·les són complicades de glossar, perquè ens falta la perspectiva de la trajectòria de l’autor. No veiem d’on ve ni cap a on va i tot just veiem on és». També va contà que està treballant en una segona novel·la a la qual està donant forma i perfilant els seus personatges.
Un Incendi al Paradís, és una novel·la negre amb una important crítica social i política que gira entorn a l’especulació immobiliari de la nostra illa. Es tracta d’un llibre que sorprèn agradablement, que comença amb humor i gairebé provocació i que fa pensar que al llarg de la lectura de les més de quatre-centes pàgines hi pot passar de tot. És una història, brillant, ben travada i ben construïda, amb un domini aclaparador de la llengua.
La novel·la de Joan Pons Bover enganxa al lector des del primer paràgraf i ja no es pot deixar de llegir fins al final. Val prou l’esforç d’endinsar-se en les seves pàgines, editades de manera pulcra i encertada per El Gall Editor.
El llibre «Un incendi al Paradís» va ser guardonat amb el premi Pollença de narrativa en la seva edició del 2016.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada