«Constrast» concert gratuït de la Banda de Música de Sant Llorenç a l’Auditori Sa Màniga de Cala Millor

!Tots amb la nostra Banda!
Dema dissabte, 27 d’abril, a les 19.30 hores, a l’Auditori Sa Màniga de Cala Millor la Banda de Música de Sant Llorenç de la mà del seu director Pere Siquier, oferirà un especial concert gratuït titulat «Constrast» . Amb música del genial compositor d’El Luthier de Venecia Salvador Sebastià, amb Xelo Sapiña, com a violoncel·lista solista, i amb la direcció teatral de Marta Obrador, de l’Aula de Teatre de Portocolom i Felanitx.
Es tracta d’un concert sorprenent que no deixarà indiferent a ningú. Un concert que combina música interpretada per la Banda de Música de Sant Llorenç; teatre, on els alumnes de l’Aula de Teatre realitzen la representació d’allò que l’espectador està escoltant i sentint.Parlarem amb el director de la banda llorencina Pere Siquier, per saber un poc més d’aquest concert que ha despertat curiositat entre els aficionats a la música de la Comarca de Llevant amb l’estrena a Mallorca de l’obra «El Luthier de Venecia». Entre altres coses el director ens va explicar, «és un concert molt complet: que combina música, teatre, solista, i narradors. També serà una experiència enriquidora tenir la possibilitat els músics de treballar amb un compositor de la talla de Salvador Sebastià, i amb una solista al violoncel com és na Xelo Sapiña, amb l’obra El Lutier de Venècia, que va ser escrita per a ella. Han estat mesos de feina, per una banda la part teatral, i per altre la música per separat que ara ajuntarem. La idea de fer aquest concert va sorgir d’una conversa amb na Marta Obrador, a un viatge que férem a Munic. Ja havíem col·laborat abans i pensarem fer un concert on a més de la música el teatre tingués un protagonisme especial».
Els aficionats a la música i teatre, tenim una cita el proper dissabte 27 d’abril, a l’Auditori Sa Màniga de Cala Millor per assistir al concert «Contrast» de la Banda de Música de Sant Llorenç des Cardassar. Podeu recollir les entrades (gratuïtes) el mateix dia del concert a taquilla, a partir de les 16 hores. No es fan reserves telefòniques.

XELO SAPIÑA GARCIA. VIOLONCEL
La seva formació acadèmica la realitza iniciant els seus estudis de violoncel a la Societat Musical Instructiva Santa Cecília de Cullera, continuant en els conservatoris superiors de: València, San Lorenzo del Escorial (Madrid) i Vigo (Pontevedra). Obté el Títol Superior de Violoncel i Música de Cambra, sent els seus professors Vicente Perelló, Dimitri Furnadjiev i Dalivor Sebestik.
Quant a la seva formació extra-acadèmica, durant el curs 1991-1992 va ser becària de la “Xove Orquestra de Galícia”. Institut Gallec de les Arts Escèniques i Musicals (IGAEM) Xunta de Galícia, realitzant una gira de concerts per Iberoamèrica, actuant en els Teatres Nacionals de Xile, Argentina, Uruguai, Colòmbia i Veneçuela. En el curs 1998-1999 va ser becària de la “Escola d’Alts Estudis Musicals” de Santiago de Compostel·la (La Corunya).
Posteriorment participa en cursos de perfeccionament amb els mestres: Lluís Claret, Ángel Luis Quintana, Kim Sckooles, Stefan Popov, Rafael Wallfish. Alexander Fedorchenko, Mikhail Khomitzer, Pedro Corostola, Rafael Ramos, Álvaro Campos i Elena Solanes.
El seu interès per la pedagogia el porta a participar en cursos de tècnica Alexander amb Bàrbara Hamilton i mètode Rolland amb Gail Rolland i Claudio Forcada.
La seva experiència com a intèrpret de música de cambra a la dècada dels 90 forma part dels grups de cambra: Quartet de corda Allemande de Santiago de Compostel·la, Quartet de Corda del Conservatori Superior de Vigo, entre d’altres.
Col·labora assíduament amb l’Orquestra Simfònica de Vila-real, Orquestra Supramúsica, Orquestra Simfònica de Castelló, i ha participat en diversos concerts i gires amb l’Orquestra de València, Orquestra Simfònica de València i Collegium Instrumentale.
Com a docent ha estat professora al Conservatori Professional de Música de Pontevedra i Superior de Vigo, des 1.992 a 2.000. Professora del Conservatori del “Real Conservatori de Música” d’Almeria, curs 2001-2002. Professora del Conservatori Professional de Música “Alt Palància” (Sogorb) des del curs 2002-2003 fins 2007-2008.
Actualment és professora del Conservatori Professional “Mestre Goterris” de Vila-real des del curs 2008-2009.
Xelo Sapiña

MARTA OBRADOR-
ACTRIU I PROFESSORA DE TEATRE

Als 21 anys d’edat es trasllada a Madrid per formar-se com a actriu a l’Escola d’Escola d’Actors Acción-Escena. Comença molt ràpid a treballar en televisió protagonitzant espots publicitaris a nivell nacional i internacional. En cinema ha participat en curtmetratges, destacant els més importants «Con Cuidado» dirigit per Guillermo Guerrero, i «Help Wanted» dirigit per Daniel Poza, obtenint d’aquest darrer la nominació a millor actriu en el XI Festival de Cine de Comèdia de Tarazona. «Mamá», dirigit per Marcos Callejo és el darrer que ha rodat i es preveu una gran repercussió.
Ha protagonitzat dos videoclips per a dos grups reconeguts a nivell internacional com son Ombra i Noiseast.
En teatre ha treballat en varis obres, entre elles Oskar for Amnesty, l’òpera Maria Moline, a més de formar part de la Companyia Acción-Escena des del seu inici, sent una de les creadores i actriu de Metropadas i Me gustan Grandes (aquesta darrera en cartellera durant cinc anys).
En el 2014 comença la seva marxa com a monologuista d’Stand Up Comedy i actua en diversos cafès teatres de Madrid.
A part d’actriu, també està formada com a música sent Llicenciada en Musicologia per la Universitat Complutense de Madrid, Titulada en Clarinet pel Conservatori Professional de Música i Dansa de les Illes Balears i Diplomada en Magisteri d’Educació Musical per la Universitat de les Illes Balears.
S’Especialitza en Body Percussion amb el mètode BAPNE i també de la mà d’Ido Shtadler, membre de la companyia Mayumana.
Com a docent va impartit classes de música i de teatre durant la seva estança a Madrid. Però és la seva tornada a Mallorca (2015), i de la mà de S’Aula de Música quan crea S’Aula de Teatre, on any rere any ha anat augmentat el nombre d’alumnes i nombrosos són els espectacles que han creat.
En el 2018 comença a impartit classes a l’ESABID (Escola Superior d’Art Dramàtic de les Illes Balears).
Actualment compagina el seu treball d’actriu amb el de professora a l’Aula de Teatre de Portocolom i Felanitx, per a totes les edat té grups; de 3 a 6 anys i de 7 a 12 anys enfocat a nins que vulguin experimentar el teatre a través del joc i la participació dinàmica, deixant que descobreixin les seves pròpies capacitats expressives i comunicatives, tenint sempre en compte que el més important no és el resultat sinó el procés individual. A més també té grups juvenils de 13 a 17 anys i grups adults.
Marta Obrador

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.