Benedicció comunitària del Ciri Pasqual de les parròquies de s’Illot/Morlanda, sa Coma, Cala Millor/Cala Bona, i Convent Son Bonaventura d’Artà

El passat dissabte dia 20 d’abril, a la parròquia de Cala Millor, es va celebrar per primera vegada la celebració comunitària de la Vigília Pasqual del Dissabte Sant de les parròquies de s’Illot/Morlanda, sa Coma, Cala Millor/Cala Bona, i convent de Son Bonaventura d’Artà, les quals estan a càrrec del rector fra Pere Vallespir.
Va presidir enguany la celebració fra Tomeu Pastor, ex rector de la parròquia de Cala Millor, i ex-prior del convent d’Artà, Definidor General dels Franciscans, destinat actualment a Roma.
Va ser una cerimònia molt emotiva pels nombrosos fidels de les diferents parròquies, ja que era la per primera vegada que es feia la celebració conjunta, on un representat de cada comunitat va ser l’encarregat de portar el Ciri que es consagra i s’encén en la Vigília Pasqual en la litúrgia romana del Dissabte Sant i és signe de Crist ressuscitat i la seva llum.
Va començar el ritual com és tradició amb els llums apagats de l’església i sortint a defora els feligresos al voltant d’una foguera encesa, on els representants de les diferents comunitats portaren el Ciri Pasqual, per substituir al de l’any l’anterior.
Donant la manca de vocacions religioses al Bisbat, no li ha quedat més remei que haver de fer celebracions conjuntes, de fet a Inca es reuneixen fins a vuit comunitats i fan la celebració.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada