Entrevista al director de la Banda de Música de Manacor, Eduardo Bernabéu

Després de l’especial concert de Pasqua de La Seu, que va fer la banda del passat mes d’abril amb la Banda Militar i cors, parlam amb el director de la Banda de Música de Manacor, Eduardo Bernabéu, dels músics i de les actuacions previstes per aquest any.

Enhorabona, senyor director. No puc deixar de felicitar-lo pel magnífic concert de La Seu. Quin temps de preparació va dur aquest concert?
Moltes gràcies Magdalena. Es va preparar durant quasi amb dos mesos, és el temps de preparació que feim per a tots els concerts. Cal tenir en compte que la banda està acostumada a llegir diferents repertoris i l’assistència als assajos es molt nombrosa, per això els resultats.

I vaja resultats, estan realment molt implicats els músics…

Sí, hi estan. Els músics primer estudien els papers a ca seva i desprès l’assistència als assajos és molt important, però ells ho saben i s’adapten als horaris establerts.

Què valora més d’un músic?
El que més valore es la implicació i serietat, no tenc en compte qui toca més o qui menys, a una banda hi ha gent de totes les edats i diferents nivells. Si hi ha implicació, hi haurà bon ambient i aquest és el secret per a que funcione tot.

Com així que per a grans concerts o actuacions especials cedeix la batuta a altres directors?
Per una formació musical, siga banda, orquestra o cor, és molt important que passin diferents directors. Els músics milloren en tots els aspectes, hi ha una motivació extra i si damunt el director convidat és molt bo, millor encara. També és un repte per a mi, sempre cal mirar cap endavant i sempre hi ha que millorar; no s’ha que tenir por a res. El director s’ha de renovar contínuament, amb projectes atractius pel públic, però sobretot per als mateixos músics. Per això es tan important que passen diferents batutes per la banda, i si són millors que jo ,encara molt millor ,així em posaré les piles (je, je).

Content de les actuacions de la Setmana Santa?
Sí, a les actuacions de Setmana Santa hi va haver molta participació per part dels músics. Per problemes tècnics no vàrem poder treure els timbals cromàtics com tenia pensat, però va anar molt bé.

Fa poc va sortir la notícia de l’encàrrec que ha fet la banda al compositor Pep Ros. Quan està prevista l’estrena de l’obra?
L’estrena de l’obra de Pep Ros serà al 2020 per al concert que farem a l’Auditori de Manacor de música Mallorquina, però la data està a determinar.

Quines actuacions teniu previstes pel mes de maig?

Les pròximes actuacions de la banda previstes són: 19 de maig, concert al Convent de Manacor. La primera part tocarà la banda jove dirigida per Antònia Bassa (celebrarem el 2n Premi al Certamen Internacional celebrat a València de bandes joves de primera categoria), i la segona part serà la banda gran.

Quins solistes vindran per l’esperat concert de sarsuela?
El concert de sarsuela, està previst pels dies 15 i 16 de juny, vindran dos solistes de Madrid, la soprano Hevila Cardena i el tenor Lorenzo Moncloa. Aquest concert estic segur que tendrà una molt bona acollida, ja que al públic de Manacor i comarca li encanta la sarsuela. Ja fa tres anys de l’èxit de la Sarsuela que vàrem anar a Madrid (Gran Via) Teatre Principal de Palma, Andratx i que feren dos concerts a l’Auditori de Manacor. Aquesta vegada evidentment el repertori serà totalment diferent, però igual o més espectacular…

I ja arribaran els concerts d’estiu…
Sí, desprès vendran els concert d’estiu que farem com tots els anys a Manacor i el seu terme. Enguany farem un viatge al meu poble, Cocentaina (Alacant), els dies 9,10 i 11 de d’agost, participant a les festes de Moros i Cristians amb la Capitania Cristiana, i estrenarem una marxa feta per a l’ocasió per Enric Pastor. És la primera vegada que una banda mallorquina participa a unes festes de Moros i Cristians.

I després de les vacances el plat fort, no?
Sí, desprès de les vacances preparem un concert Monogràfic de Ferrer Ferran (mestre de mestres), on vindrà el mateix compositor, pianista. i director a dirigir la Banda de Manacor. En aquest concert farem un estreno mundial Manacor-Saxo, la solista de saxo serà Maria Bel Serra, una música de la casa amb una projecció brutal, va iniciar els seus estudis de saxo a l’Escola Municipal de Manacor, continuà al Conservatori Professional de Palma, i actualment estudia al Conservatori Superior de Saragossa. Aquest concert serà possible gràcies a un melòman i seguidor de la banda de Manacor el Sr. Mateu Llull Riera, que serà el nostre espònsor.

I per tancar la temporada?
Per acabar la temporada farem dos concerts de Nadal amb Cap-pela

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada