Convidada a les dones de Mallorca a participar de la I Fira de les Dones a Manacor

80 PARADES I UNA QUINZENA D’ACTES PER A LA I FIRA DE LES DONES
Dones artesanes, artistes, membres d’entitats socials i d’altres ompliran el claustre de sant Vicenç Ferrer de paradetes de tot color
El passat dimarts vint-i-un de gener la regidora d’Igualtat, Carme Gomila, i la tècnica d’Igualtat, Marga Gelabert, presentaven la primera Fira de les Dones de Manacor, que es durà a terme el dissabte dia 7 de març, vigília del Dia Internacional de les Dones. Aquest dimecres migdia, acompanyades pel batle, Miquel Oliver, i el regidor Carles Grimalt, han presentat la imatge i les dades més rellevants.

Segons el departament d’Igualtat, més de cent dones mostraran la seva feina i talent durant la Fira. Algunes són artesanes, d’altres artistes. Moltes són dones amb una inquietud o interès que han decidit venir a la fira per mostrar allò que saben fer i fan a casa però que no han mostrat a ningú. D’altres ens mostraran la seva professió, el seu negoci, bé amb la venda de productes o bé amb una parada informativa.

Són moltes les dones i grups de dones que s’han ofert a omplir la Fira més enllà de les vuitanta parades incites. Amb actuacions de música i dansa, contacontes, tallers infantils, etc, tot sempre enfocat a la importància de reivindicar que, malgrat els avanços, les dones encara no han assolit una igualtat real.

Per altre banda, durant tot el dia es podrà visitar l’exposició col·lectiva de més de vint dones que estarà ubicada al Claustre, així com també l’exposició de drets humans “Prostitució nua i crua”, de Metges del Món.

La Fira compta també amb la participació dels col·lectius feministes i de dones, així com d’entitats socials que fan feina al municipi i que de forma directe treballen per la igualtat o tenen projectes concrets. I és que la I Fira de les Dones s’organitza amb un doble objectiu: visibilitzar tot el talent femení i, per altre banda, fer xarxa de dones i entre dones, perquè és l’única manera de revertir les desigualtats de gènere.

La Fira de les Dones tindrà lloc entre les 9.30 h i les 19 h i estarà dividida en tres sectors: un primer sector dedicat a les dones artesanes, un segon sector dedicat a les dones relacionades amb la gastronomia, i un darrer sector dedicat a les entitats socials amb projectes per la igualtat. A més, durant la jornada es donaran diverses activitats complementàries, com un vermut al migdia amb el grup Río Ciclo o el tancament de la fira amb Jo Jet i Maria Ribot a la Institució Alcover. Tot això, amb l’objectiu clar de mostrar el potencial de la dona en tots els àmbits i crear xarxa entre elles i les institucions públiques. Segons explicava Gomila, “volem animar a les dones artistes del municipi i d’arreu de Mallorca a col·locar la seva parada a la fira, és molt important donar visibilitat a les dones comerciants i generar teixit entre elles”.

La Fira comprendrà els següents actes:

Plaça Convent

9.30 h Inauguració de la fira
10 h Actuació de dansa i música «D’ona»
10.30 h Contacontes «La princesa rebel» i «Artur i Clementina»
De 10 a 13 h Taller creatiu per a infants «Despleguem les ales»
11.30 h Xerrada informativa IOGA

Claustre de Sant Vicent Ferrer

10 a 19 h Exposició col·lectiva dones artistes i artesanes. Prostitució nua i crua.
11 h Actuació de piano «pinzellada de rag i blues»
11.30 h Breu recital poètic i lectura dramatitzada

Concerts i vermut feminista
12 h Estepa Blanca
13 h Río Ciclo
Plaça Convent

16.30 h 18.30 Taller d’estimulació sensorial lliure per a infants «La cambra de Frida Kahlo»
Contacontes:
16.30 h La Dimònia Apol·lònia
16.45 h La caputxeta forçuda
17.30 h Xerrada informativa IOGA per a embarassades, a l’envelat de Shanta Yoga.

Claustre de Sant Vicent Ferrer

17.00 -18.00 – 18.45 h Performance de moviment i creativitat «Energia femenina»
A la Institució Pública Antoni M. Alcover
19.30 h Presentació de la Complanta des Caparó, obra de Miquel Mestre.
20.00 h Concert: Jo Jet i Maria Ribot.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada