Concert de la Banda de Música de Manacor i missa en honor de la Patrona amb especials mesures de prevenció i seguretat a les Festes de S’Illot 2020

El divendres dia 14 d’agost, el concert de la Banda de Música de Manacor, encetava unes Festes Patronals de S’Illot 2020 molt especials, on es respectaren totes les mesures de prevenció i seguretat per tal de garantir el compliment imposat pel Consell de Mallorca davant la crisi de la Covid 19.
Enguany, el regidor de Festes, Artur Aguiló, i la comissió organitzadora, canviaren l’emplaçament de les celebracions al camp de futbol, i hem de dir que va ser un encert total, ja que es va poder habilitar el camp per tres-cents espectadors que van poder guardar les degudes distàncies de seguretat, i a més, els tècnics de só feren un gran treball i la sonoritat era perfecta.
Tant a l’entrada com a la sortida, els espectadors guardaren les distancies, i a la sortida heu feren per fileres.
Com dèiem, la primera actuació va anar a càrrec de la Banda de Música de Manacor, dirigida per Eduardo Bernabéu, i hu participaren els components del grup 1 de la banda. Encetaren el concert amb la marxa de Libertadores, seguit dels pasdobles Juanvi, i seguidament el director va anunciar, que tocarien l’emblemàtica cançó Tot anirà bé, que va compondre durant el confinament el component de la banda Antoni Galmés. Antoni, guitarra en mà va dir que aquesta cançó la va compondre en homenatge a tots els metges, personal sanitari, investigadors i que els cossos i personal de seguretat, que treballaren a favor de la seguretat dels malalts i de tots i continuen treballant.

El nombrós públic assistent va cantar juntament amb Antoni la cançó. Després tocaren el Bequetero, que el director va dedicar al component de la banda Miquel Veny, que emocionat -trobant-se- entre el públic va agrair la dedicació al director. Continuà el concert amb Rimando Cha Cha Cha, La oreja de Vangoh, i de bis, la quinta de Beethoven-mambo num. 5 de Pérez Prado, quan presentà aquesta obra va dir era una obra molt especial pels silloters i silloteres, ja que en Pérez Prado, l’havia composada per a tots ells a la visita que va fer fa dos anys, a S’Illot. En Miquel Veny «Pou», es va aixecar d’entre el públic, i li va dir: «Això és una collonada», fent riure de bona gana al públic i músics. Resumint: va ser un concert molt entretingut, divertit, i de categoria on director, solistes i banda es van lluir.
El dissabte dia 15, festivitat de la Patrona de S’Illot, el rector de la parròquia Fra Pere Vallespir, va celebrar una missa solemne, amb un sermó molt especial, a la que assistiren els fidels i el delegat de S’Illot, Sebastià Nadal, el de Festes, Artur Aguiló, així com la regidora del PP Maria Antònia Sansó. Es va trobar a faltar la tradicional processó marinera, i la presencia del tamborets i cornetes de La Salle, que cada any acompanyaven la festa.
El diumenge dia 13 es va celebrar el Concert Homenatge a la Gent Gran, a càrrec dels Javaloyas, del qual donam complida informació a l’especial Javaloyas.
Pel dissabte dia 22, està previst el teatre a la fresca, i pel diumenge la projecció de la pel·lícula «Star Wars», que tancarà les Festes de S’Illot 2020.


Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada