Presentat el Pla Director de Reforma i Ampliació de l’Hospital de Manacor.

El dimecres dia 8 de juny la Presidenta del Govern Balear Francina Armengol, i la consellera de Salut Patricia Gómez, presentaren a la sala d’actes de l’Hospital de Manacor el “Pla Director Reforma i Ampliació de l’Hospital de Manacor. Assistiren a la presentació nombrosos professionals de l’hospital, representants de les diferents associacions de malalts de la Comarca, i en representació dels ajuntaments de la comarca els regidors de Sanitat, a més, el batle de Manacor, i la batlessa de Son Servera, Natalia Troya.

La gerent de l’hospital Catalina Vadell, va donar la benvinguda a les autoritats i assistents amb un discurs emocionat on deixa palès que l’esperada reforma de l’hospital era una obligació que tenien el polítics envers a totes aquelles persones que amb la seva històrica manifestació reivindicativa aconseguiren la construcció de l’Hospital Comarcal de Manacor. A més va agrir a tot el personal que treballa al centre el seu esforç i implicació en l’atenció als malalts amb unes condicions difícils.

La presidenta Francina Armengol,va remarcar que el projecte està “consensuat” i que respon al principi de transparència de les decisions que pren el Govern. A més, l’objectiu de la reforma és “tornar la dignitat a les infraestructures que fan possible els serveis públics”. Segons Armengol, “aquests anys de retallades en les infraestructures sanitàries ens han passat factura”, i l’Hospital de Manacor “és un exemple molt clar d’això.

La consellera de Salut, Patricia Gómez, per la seva banda, va agrair a tots els professionals i l’equip directiu del centre el seu treball i implicació en aquest projecte, així com la seva dedicació durant aquests anys en què han treballat en unes instal•lacions deficients i en unes condicions no sempre favorables.

El Pla Director de l’Hospital de Manacor, previst per adaptar-se a les noves necessitats assistencials, va ser presentat pel director general de Sanitat, Juli Fuster, i ha estat consensuat amb els professionals que treballen al centre hospitalari i que durant l’últim trimestre de l’any passat, després d’anunciar el projecte, van participar en la redacció del Pla Funcional. Preveu una inversió de 80,9 milions d ‘€ per ampliar i reformar l’Hospital de Manacor.

Les obres començaran abans de finalitzar aquest any de 2016 i es faran en quatre fases, per evitar el tancament dels serveis que ara es presten.

Les Urgències patiran un canvi considerable i es faran actuacions molt rellevants. Un cop acabada la reforma i ampliació del centre sanitari s’haurà duplicat i propiciat la millora dels ingressos, centres de dia, zona de consultes, quiròfans, pàrquing i per descomptat hospitalització.

La primera fase del Pla Director contempla la reforma i ampliació de l’Àrea d’Urgències, que creixerà 561 m², així com la incorporació d’un servei de ressonància magnètica -en l’actualitat el centre no comptava amb cap. A més, l’espai de diagnòstic per la imatge creixerà 185 m² i a la planta soterrani es construiran 200 m² per al taller d’electromedicina i 272 m² per als magatzems.

El Servei de Salut ha estructurat l’execució de les obres de manera que afectin el mínim possible a l’activitat assistencial que realitza l’Hospital, per no interferir en l’activitat diària del centre.Aquesta primera fase d’obres, que s’iniciarà el darrer trimestre de 2016.

Aquesta reforma integral permetrà espais més amplis, un augment de serveis i circulacions més senzilles entre espais, facilitant la feina als professionals.

L’objectiu del Pla Director és convertir l’Hospital en un centre d’acord amb els plantejaments hospitalaris actuals. Cal assenyalar que el sector sanitari de Llevant ha tingut un creixement des de l’obertura de l’Hospital a l’any 1997 de més de 40.000 habitants, el que fa necessària la reforma i l’adaptació d’aquest centre a les circulacions i tecnologies hospitalàries actuals.

El Pla Director de l’Hospital de Manacor, es durà a terme en 4 fases i suposarà un augment de 23.330 m² (passant dels 27.165 m² actuals als 50.495 m²). El cost de l’execució del Pla Director serà de 80.960.310 milions d’euros, amb projectes, taxes, llicències i IVA inclosos.

El cost de la primera fase serà de 3.550.376,84 milions d’euros.

La segona fase preveu l’edificació d’un nou mòdul a la zona de l’aparcament de 2.150 m². Aquest nou mòdul tindrà 2 plantes subterrànies destinades a aparcament de vehicles; la planta baixa es destinarà a hemodiàlisi i consultes externes; la primera planta serà exclusivament per incrementar el nombre de consultes externes; la segona planta estarà destinada a gabinets mèdics per a la realització de proves, i la tercera planta estarà destinada a hospitalització. Aquesta fase també contempla la construcció, a la zona de magatzems, d’una nova central energètica, una cuina i una nova UCI.

La tercera fase de reforma del Pla Director projecta la construcció d’un nou mòdul que connectarà el nou edifici de consultes externes, hemodiàlisi i hospitalització amb l’hospital actual. Aquest nou edifici comptarà amb dues plantes subterrànies dedicades a aparcament; a la planta baixa s’instal•larà l’entrada a l’hospital, admissió i hospital de dia, una àrea de psiquiatria, un magatzem i un laboratori d’anatomia patològica. A la primera planta hi haurà una biblioteca i una àrea de docència. La segona planta disposarà d’una hostatgeria. La tercera planta serà per a hospitalització. A més, a l’interior de l’edifici actual es construirà un bloc quirúrgic; s’ampliarà la zona d’urgències, la zona de cirurgia major ambulatòria i unitat de cirurgia sense ingrés.

La quarta fase i última preveu la construcció d’una nova cafeteria per al públic i la construcció d’una àrea d’esterilització i farmàcia a la planta baixa. A la primera planta s’amplia l’àrea de diagnòstic per la imatge.

Actualment l’Hospital de Manacor té una plantilla autoritzada de 1.028 professionals i compta amb un total de 232 llits per atendre una població estimada de 139.581 persones, si bé en temporada estival la població s’incrementa en més de 20.000 persones.

L’Hospital dóna cobertura hospitalària al Sector Sanitari de Llevant: Capdepera, Cala Rajada i Canyamel; Xaloc (Campos), Ses Salines, Colònia de Sant Jordi i sa Ràpita; Felanitx, Portocolom, s’Horta i Cas Concos; Llevant (Son Servera), Sant Llorenç des Cardassar, Cala Millor, sa Coma i Son Carrió; Manacor i Son Macià; Porto Cristo, Cales de Mallorca i s’Illot; Nuredduna (Artà) i Colònia de Sant Pere; Santanyí, Cala d’Or, s’Alqueria Blanca, Llombards i Calonge, i Vilafranca, Porreres, Montuïri, Petra, Sant Joan i Ariany.
Fotos hospital Manacor 08-06-2016 001

Fotos hospital Manacor 08-06-2016 003

Fotos hospital Manacor 08-06-2016 005

Fotos hospital Manacor 08-06-2016 007

Fotos hospital Manacor 08-06-2016 008

Fotos hospital Manacor 08-06-2016 010

Fotos hospital Manacor 08-06-2016 011

Fotos hospital Manacor 08-06-2016 012

Fotos hospital Manacor 08-06-2016 013

Fotos hospital Manacor 08-06-2016 014

Fotos hospital Manacor 08-06-2016 017

Fotos hospital Manacor 08-06-2016 018

Fotos hospital Manacor 08-06-2016 019

Fotos hospital Manacor 08-06-2016 020

Fotos hospital Manacor 08-06-2016 021

Fotos hospital Manacor 08-06-2016 025

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.