Diferents activitats per aquest cap de setmana a l’Auditori sa Màniga

L’Auditori sa Màniga ofereix aquest cap de setmana diferents activitats molt variades: un contacontes per gaudir en família, un concert de cantates italianes i una visita guiada al Museu de Mallorca a Palma.

Dissabte, 24 de febrer, a les 18 h
CONTACONTES
L’illa de les talaies
Amb na Francesca Vadell
Sala petita
Entrada: 1 €

La protagonista, na Mar, és una nina molt curiosa a qui agraden els contes “amb saladina”, explicats a prop de la mar. Les talaies i els fars, que trobam repartits per la costa, ens ajuden a conduir na Mar per racons preciosos. Les talaies i les torres amaguen llegendes i històries que els nins i nines exploraran.

L’espectacle és un conta contes creat per difondre la cultura i els indrets costaners. També planteja la mar com l’espai que permet la unió i l’apropament dels pobles. Així doncs, aprendrem de les diferents cultures que banyen la mar Mediterrània.

Un espectacle per a nins i nines a partir de quatre anys, de petit format, amb contes, músiques i titelles.

Dissabte, 24 de febrer, a les 19.30 h
CONCERT CALA MILLOR FESTIVAL
Mirando il cielo. Cantates italianes del segle XVII
Amb Ferran Pisà (múc i interpret) i Eulàlia Fantova (cantant)
www.ferranpisa.net
Gratuït

El segle XVII comença amb el nou cant a una sola veu. Fins llavors les composicions vocals són per a conjunts de veus. El fet de ser una sola veu la que posa melodia al text permet tot un grapat de recursos dramàtics que fins llavors no s’han sentit. Aquest cant, amb les seves possibilitats expressives i sent un sol personatge qui canta, arriba a derivar en el naixement de l’òpera l’any 1600.
Els primers compositors de música en el nou estil vocal (Peri, Monteverdi i Caccini) tenen l’obsessió que el cant s’assembli a la parla, tant com sigui possible; la melodia per ella mateixa no pot ser bella, la melodia ha de servir perquè les paraules s’entenguin bé i perquè retrati l’estat anímic de qui canta.
Aquesta proposta se centra en la música vocal de mitjan segle XVII, moment en què, per primera vegada, miren de suscitar emocions amb les obres. Entre les peces musicals s’hi intercalen explicacions sobre la situació política i social que causa aquest canvi en la producció musical.

Diumenge, 25 de febrer, matí
VISITA GUIADA AL MUSEU DE MALLORCA (Palma)


Trobada a l’Estació de Tren de Manacor a les 9:10 (sortida a les 9.20)
Tornada: tren de les 14:15 (arribada a Manacor a les 15:30 aprox.)
Cost: bitllet del tren (màxim 8 € anada/tornada)
Màxim 20 participants
Inscripcions al tel. 971 587373 o a l’email: administracion@samaniga.es

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.