Gran concert de la Banda de Música de Felanitx i KamBrass Quintet al Convent de Sant Agustí

El passat diumenge dia 20 de febrer a les 12h del migdia, al Convent de Sant Agustí de Felanitx, la Banda de Música de Felanitx, i KamBrass Quintet, un quintet professional de vent metall actualment resident a Lucerna (Suïssa), format per la felanitxera Maria Servera (trompa), Guillem Cardona (trompeta), Joan Pàmies (trompeta), Xavier Gil (trombó) i Oriol Reverter (tuba), oferiren al nombrós públic assistent un espectacular i gran concert titulat «Amb Banda».
La Banda de Música va començar el concert interpretant l’obra d’encàrrec Quibia d’Albert Guinovart, que forma part del grup de obres dedicades al vi de la bodega Ànima Negre i s’estrenarà totalment a un proper concert al mes de maig. Una obra interpretada amb una afinació perfecta i magistral que deixà palès l’evolució constant que té la Banda de Música de Felanitx, la feina callada i discreta que fa el seu director, al concert va sortir a llum a pesar de tots els entrebancs, les restriccions i dificultats pels assaigs ocasionats pel Covid, no han afectat a la seva evolució com a banda. Seguidament es van afegir a la banda com a solistes, el quintet KamBrass, interpretant conjuntament Excursions i Brasseria, i el (quintet sol) Suite Impromptu d’Andreé Lafosse, na Maria explicà que és una obra de 4 moviments originals per quintet, del compositor i trombonista francès André Lafosse, i té un caràcter impressionista. De fet es mostren diferents colors molt clarament amb les trompetes, que també s’utilitza el flugel (fliscorn). El quintet és d’una musicalitat especial. La conjunció entre ells és perfecte.
Pel que fa a na Maria Servera, com a membre del quintet i com a component de la banda va ser un dia molt especial per ella i heu va agrair al públic, director, músics, i companys del quintet amb aquestes paraules: «Ha sigut un dia molt especial per a mi poder compartir aquesta experiència amb el grup en el qual ens dediquem professionalment des de 2017. I amb la banda que m’ha format des de ben petita. Sempre és un plaer tocar amb família».
Va ser un concert únic i especial on cal felicitar al director i a tots els components de la banda felanitxera , on com he dit abans, deixaren present la seva gran evolució com a banda, i les dues formacions es van enriquir recíprocament. Al final davant els nombrosos aplaudiments del públic assistent conjuntament oferiren un petit bis d’un fragment d’Excursions.
Sens dubte és un dels millors concerts que hem sentit per Mallorca els darrers anys, és una llàstima que Felanitx, amb la banda que té, hagi de fer els concerts al Convent de Sant Agustí per no tenir un «Auditori» al nivell de la seva banda. Cal recordar que la majoria de músics de la banda procedeixen del Conservatori de Felanitx, que al llarg dels anys ha fet una gran tasca. Esperem que els polítics felanitxers a les properes eleccions pensin amb la música, dansa, i cultura del poble i incloguin els seus programes electorals la promesa d’un Auditori. Recordar que molts de pobles de la comarca fa anys que tenen auditori propi.

Fotos: Biel Bennàssar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.