Voicello debuta a la música electrònica amb l’espectacle ‘Resonare. Entre el Passat i el futur”

L’estrena serà el proper 28 de juliol a Son Bono dins del FestMusic Mallorca
“En innovar amb el so el que fem és crear una atmosfera, un ambient que no existeix a la música clàssica perquè ens agraden els reptes, fer alguna cosa nova”.
Aquestes paraules del violoncel·lista Biel Fiol, integrant de Voicello Duet amb la soprano Carme Garí, defineixen l’alè creatiu amb què han treballat el seu nou espectacle, ‘Resonare. Entre el passat i el futur”, que estrenaran a Palma el proper 28 de juliol dins el cartell del FestMusic Mallorca, a la terrassa de la finca Son Bono de Gènova. Aquesta nova proposta aporta dues novetats a la trajectòria del duet: la música electrònica i la reivindicació per una Mallorca menys turistificada.

‘Resonare’ és fruit d’una immersió a la música electrònica, un recorregut que Voicello ha fet amb el bateria Miquel Marqués, acompanyant habitual dels seus concerts, però que, en aquesta ocasió, s’ha implicat també com a productor d’un so nou. Segons Fiol, el pas és anar més enllà d’aplicar arranjaments d’estètica moderna o d’utilitzar la pedalera de loops a l’hora d’experimentar amb les versions originals de la música clàssica, la lírica, les cançons pròpies o les tradicionals de Mallorca, una cosa en què Voicello ja s’havia endinsat en el seu anterior espectacle, titulat ‘Òpera mediterrània’. “El que fem és molt eclèctic, perquè fusionem allò clàssic amb allò modern, cosa que no és molt habitual encara, encara que ja s’està fent; nosaltres busquem arribar al públic amb una cosa diferent perquè ens agraden els riscos, les oportunitats, una altra manera de viure la música”, apunta Carme Garí. “Crear `Resonare’ va ser entrar en un món nou, el de l’electrònica, vam buscar assessorament del grup Radio Jansky i vam delegar el pes de la producció a Miquel, que va haver d’estudiar molt”. Instrumentista que es defineix com a “bateria molt flexible”, Marqués ha passat els últims mesos manejant alguna cosa més que plats, bombos i baquetes; el seu fort va ser un aprenentatge amb aparells que porten noms com teclats midi o octapad de percussió i en escena “se m’acumula la feina, he d’estar pendent de moltes coses. Acompanyo Voicello des de fa temps, però amb aquest projecte m’he compromès més, m’he ficat
de ple perquè sabia que ho podria fer”.

Pel que fa al repertori de ‘Resonare’, Garí apunta que “és una versió del que va sonar a ‘Òpera mediterrània’ perquè ens semblava que aquell va ser un projecte que, entre la maternitat i la pandèmia, havia quedat a mitges, no el vam poder desenvolupar ni gravar el disc. Ara ho actualitzem amb l’electrònica i amb una posada en escena que estem treballant amb l’actriu i la directora Rosa Marsillí. Ella ha creat un guió i uns textos que actuen de fil conductor, expliquem una història en què hi ha cabuda per a la reivindicació, cosa que no havíem abordat fins ara, reivindiquem una Mallorca menys turistificada, ens sembla una situació insostenible el que està succeint a un territori tan petit”.
‘Resonare’ ja té una ruta marcada al calendari de festivals. A la presentació a Palma s’uneixen, de moment, escales a Tenerife, Itàlia, França i Alemanya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.