Entrevista a Emilia Díaz-Asensió, regidora de festes de Sa Coma

Emilia Díaz-Asensió, a les passades eleccions municipals de 2023, encapçalà la llista del nou partit “Gent per Sa Coma, Cala Millor i S’Illot”, i sobre la base d’un acord programàtic del seu partit entre el Partit Popular i Unió Independent Carrionera forma part de l’actual equip de govern de l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar. Emilia va assumir les competències de 1a Tinent d2e Batle i a més és regidora de Correu Electrònic, Policia Local, Protecció Civil, Direcció i neteja de les instal·lacions municipals i Festes de Sa Coma.

-Emília, com es presenten les Festes de Sa Coma aquest any?

Com en anys anteriors, amb moltes ganes i expectació. Després d’haver estat treballant-hi durant molt de temps amb la inestimable col·laboració de totes les associacions de Sa Coma (Tercera edat, AMIPA, Associació de Veïns, Club de futbol de Cala Millor) hem tirat endavant un programa senzill però on tot el món té el protagonisme. Continuem amb els actes tradicionals d’anys anteriors com les dues nits multiculturals, l’espectacle de dansa el dia de tancament, les demostracions de ball de bot i les diades tant esportives com infantils. Tot i això, aquest any incloem novetats.

– Perquè aquest any heu canviat d’ubicació les festes?
Aquest any es concentren tots els actes principals a la rotonda de l’Avinguda de les Palmeres, evitant així les possibles molèsties que poden causar a nivell circulatori unes festes locals.

La paella tradicional de l’Associació de Veïns de Sa Coma aquest any s’ha eliminat del programa de festes. A què s’ha degut?
A causa de la forta calor per a la gent gran l’Associació de Veïns va decidir substituir-la per una “cena a la fresca de torrada”, amb bingo inclòs, que va ser força animada i amb gran acceptació. També celebrem la segona Nit de l’Art al Carrer triplicant la participació respecte a l’any anterior.

Quines novetats presenteu aquest any?
Com a novetat, celebrem la primera Nit Llatina, amb demostracions de balls i música en directe i gastronomia típica. Però el plat fort són les dues revetles.

Continua el tradicional Correfoc?

Sí als turistes els encanta, i no només a ells els veïns ho continuen demanant. Després dels tradicionals Correfocs, divendres gaudirem d’una orquestra de ball de saló, un grup típicament revetller com ho és La Cançó de l’Estiu i el principal atractiu, Los Mojinos Escozios, reconeguts a nivell nacional. El dissabte comptarem amb DJ locals com el DJ Simonet i Sergi Ales, el Grup Eva i el gran grup menorquí de música disc Avalanx.

Enhorabona, aquest any el programa de festes és molt original…

Gràcies, hem volgut destacar que les il·lustracions del programa d’enguany inspirades a Sa Coma són obra d’Ensaïmada de Color, artista local. Passant a un altre tema, si m’ho permeteu vull agrair l’enorme tasca duta a terme per la Brigada de l’Ajuntament de Sant Llorenç perquè tot estigui a punt, als tècnics que han coordinat tot el programa, a Policia i Protecció Civil que estaran presents en els actes per assegurar que tot es dugui a terme amb la garantia de seguretat més gran, als imprescindibles serveis de neteja municipal, i per descomptat a les associacions i veïns de la zona que s’han implicat i han donat el 100% perquè cada any Sa Coma vagi a més. ·

Deixant de banda les festes, com valoraries l’any de legislatura i projectes?
Un cop complert un any des de l’entrada al nou equip de govern, el treball ha estat constant. A nivell infraestructures a la zona de costa, la reforma de la primera fase de Savines, la zona del triangle de la plaça de S’Estanyol i els tres primers carrers transversals de Cristobal Colon s’ha treballat a marxa forçada perquè estiguessin a punt al inici de temporada. S’han habilitat dos grans aparcaments dissuasius, un a S’Illot i un altre a Cala Millor, per donar solució al gran problema d’aparcament existent a la zona.

Pel que fa a aparcaments has trobat solucions per a Sa Coma?

A Sa Coma s’està treballant en la pròrroga i la consecució de contractes per convertir solars urbans sense edificar en pàrquings públics.

Heu augmentat la vigilància policial a Cala Millor i Sa Coma?
Sí, des de la Regidoria de Policia i amb la incorporació de nous efectius a la plantilla, s’està posant especial èmfasi a les zones comercials ia les platges per perseguir robatoris i venda il·legal. Fins ara els resultats obtinguts són notables. A més, s’estan unificant sistemes d’alarma i vídeo vigilància a edificis i recintes municipals per a una gestió directa des de l’ajuntament.

Pel que fa a projectes com vas Emilia?
Projectes començats n’hi ha molts i projectes pendents també.

A part de la consecució d’un local per a Cala Millor i Sa Coma heu augmentat la vigilància policial?
Sí, des de la Regidoria de Policia i amb la incorporació de nous efectius a la plantilla, s’està posant especial èmfasi a les zones comercials ia les platges per perseguir robatoris i venda il·legal. Fins ara els resultats obtinguts són notables. A més, s’estan unificant sistemes d’alarma i vídeo vigilància a edificis i recintes municipals per a una gestió directa des de l’ajuntament.

Els comarins i les comarines fa tres legislatures que estam esperant el Poliesportiu, a veure si serà una realitat aquest any?
Jo ho espero, això serà bàsic per intentar arrencar a la zona amb clubs esportius propis o locals des de les categories més bàsiques. El treball a peu de carrer amb el ciutadà és constant, d’aquesta manera com a polítics rebem de primera mà les peticions i necessitats dels veïns i ens fem una idea més clara dels punts en què hem de millorar

A quines conclusions has arribat escoltant els veïns?
La conclusió és que, malgrat haver treballat sense descans durant aquest any des de totes les regidories encara queda molt per fer i l’equip de govern format per (Gent per Sa Coma S’Illot i Cala Millor, UICA i PP) està disposat a continuar treballant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.