L’educació: eina transformadora

Conferència a càrrec de Carme Fleta, organitzada pel departament d’educació i la Delegació de Son Carrió de l’Ajuntament de Sant Llorenç. Dimecres dia 30 de novembre a les 19 hores a la sala polivalent de la UBS de Son Carrió.

La llicenciada en filologia hispànica, experta en comunicació i llenguatge, formadora en professorat i autora de llibres sobre educació, la catalana Carme Fleta vindrà a Son Carrió a parlar d’educació. Un tema interessant no només per a mestres i educadors, pedagogs, pares i mares, sinó per a qualsevol persona que pensi que en l’educació estan dipositats els fonaments de la societat del futur. Tothom estarà d’acord que l’educació necessita millorar, l’informe PISA any rere any ens revela el que tots sospitam, anam a la coa amb un 30% de fracàs escolar i supòs que la culpa no és només dels nostres nins i joves, qualque cosa hem de canviar entre tots.

La formació del professorat ha de canviar, els alumnes del segle XXI res tenen a veure amb els de fa 15 ò 20 anys. Les noves tecnologies, els valors, la manera de viure tot ha canviat i està canviant a un ritme vertiginós, per això l’educació s’ha d’adaptar als canvis i anar de la mà dels avenços científics, tecnològics, ambientals, etc. Els nins/es s’avorreixen a les aules, l’educació ha de ser interactiva i multidisciplinar. Els darrers estudis estan demostrant que totes les disciplines estan connectades i es necessiten mútuament, no podem parlar d’assignatures separades en matèries que res tenen a veure unes amb les altres, sinó que estan lligades i es retroalimenten. Eduquem nins i nines capaços de resoldre problemes, de saber trobar la informació adequada i adient entre tota la quantitat d’informació que tenen a l’abast, de prendre decisions, en definitiva de pensar. Una educació que s’adapti al nivell de cada nin, aprofitant els seus interessos i treballant en grup. NO podem quedar dormits!

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada