Aquests són els teus drets lingüístics

Joan Lladonet és mestre i llicenciat. Des de fa molts d’anys ha dedicat la seva vida a la tasca docent i ha estat implicat, de manera especial, en la defensa i la lluita per la normalització de la llengua catalana i de la cultura pròpia de les nostres illes, des de la vessant de mestre tutor, cap d’estudis, director o autor de material didàctic per a l’ensenyament de la llengua catalana.Col·laborador habitual al diari de Balears, coordinador de la revista Pissarra, editada per l’STEI-i, ha publicat, recentment, el llibre titulat “Aquests són els teus drets lingüístics. Memòria d’un incompliment”, obra prologada per Joan Melià. Aquest llibre reuneix els articles publicats per Joan Lladonet a la revista Ressò de Campos, entre el 1997 i el 2008 amb un apèndix d’alguns articles publicats, especialment al diari de Balears l’any 2011.

“Aquests són els teus drets lingüístics” és, en paraules d’Antoni Serra, un llibre d’obligada lectura, un assaig lingüístic dels més documentats i realistes dels que s’han publicat els darrers anys.

L’obra de Joan Lladonet, el qual alguns recordaran com a mestre de Sant Llorenç des Cardassar, explica quin són els drets lingüístics que tenim com a ciutadans i ho ha en uns moments en què s’han complit quinze anys que el Parlament de les Illes Balears, per unanimitat, s’adherís a la Declaració Universal dels Drets Lingüístics i en què el govern del Partit Popular hagi endegat una campanya de substitució de la llengua catalana, pròpia de les Illes Balears, tal com diu l’Estatut d’Autonomia.

Joan Lladonet denuncia l’analfabetisme en matèria lingüística dels governants de torn, reflexiona sobre els problemes quotidians per tal que la nostra llengua sigui present en tots els àmbits, proposa solucions viables i anima als ciutadans i ciutadanes a defensar els seus, els nostres, drets allà on correspongui.

Aquests són els teus drets lingüístics

2 comentaris a “Aquests són els teus drets lingüístics

  1. ahh, llicenciat en catalá i res mes… ara u en tenc..dotbes..no es mes que dotbes..per aixó es mou el tal lladonet, no mes per sa seva butxaca..pobrets nens.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Puntuació: +1 (de 1 vot)
  2. Idò, no, Biel lloseta. En Joan és llicenciat en pedagogia. Els nens, com tu dius, poden estar ben tranquils.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Puntuació: 0 (de 0 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada