Cuina: escabetx

Es prepara un tassó de vi ple de vinagre, un d’aigua, mig de vi blanc sec, un d’oli de oliva, un bon plat de ceba tallada de per  llarg, una grapadeta d’alls, un boci de pastanaga, dues carxofes, un poc de coliflor i es peix que vos agradi. Per fer en escabetx qualsevol casta de peix es bo, però és més pràctic aquell que no te espina. Se fregeix es peix i els alls i se posa dins una olla de test; amb el mateix oli se sofregeix, la ceba, i llavors sa verdura que un tengui a ma: la pastanaga, la carxofa, la coliflor, tot mig sofrit; se posa tot dins l’olla amb el peix, se trempa de sal i de coent, s’hi afegeix l’oli des fregit, el vinagre, el vi, i l’aigua amb dues fulles de llorer i una de menta, i se deixa mitja horeta al foc que no ha de ser massa viu; se guarda per lo menys durant un dia, que li entri un poc el gustet del vinagre. Se pot guardar dins la gelera devers deu dies  i més gustós serà.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada