Cuina: esclata-sangs amb salsa

Quan es tenen els esclata-sangs ben nets, amb una cullerada de saïm de matances, i dins una olla de test, es fregeixen els esclata-sangs.

Dins un murter, hi posareu unes pessigades de sobrassada vella, una culleradeta de prebre bo, un poc de sal, unes fulles de julivert, unes d’herbes aromàtiques, i devers deu bassons de ametlla torrats, o en tot cas de cacauets, una copeta de conyac, i es pica ben picat, mentre es fa bullir un tasonet de aigua.

S’hi afegeix el “picadillo” a l’aigua, es remena ben remenat i, procurant que no sia massa clar, s’escampa per damunt s’esclata-sang.

Es serveix calent.

SOPA DE GALLINA I D’ORELLES DE LLEBRE:

Se fa un bon brou de gallina de camp, orelles de llebre, peus de rata, una o dues tomàtigues de ramallet, una ceba, una patata petita, un safanària, i un bossinet d’api.

Quan el brou ja és consistent, es cola, i es fan com a “filetons” de la carn seca de la gallina, de ses orelles de llebre, i des peus de rata. Es torna posar al foc el brou, i quant bull, es posa la gallina, els peus de rata, les orelles de llebre, i una grapada de sopa o fideus.

Provau-ho, veureu quina sopa més gustosa!

Consells: els bolets, sempre s’han de fregir amb l’oli calent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.